Activiteit

Kinderuniversiteit 'Wat leren wij van dieren?'

Op woensdagmiddag 12 november vindt de Kinderuniversiteit weer plaats bij Wageningen University. Kinderen uit groep 6,7 en 8 volgen twee colleges. Het thema is 'Wat leren wij van dieren?'. De Kinderuniversiteit wordt georganiseerd door het Wetenschapsknooppunt Wageningen University.

Organisator Wetenschapsknooppunt
Datum

wo 12 november 2014 13:15 tot 16:30

Locatie Forum, gebouwnummer 102

De Kinderuniversiteit

Op de universiteit rondlopen is spannend en leerzaam. Op woensdagmiddag 12 november 2014 zijn er twee colleges speciaal voor kinderen van groep 6, 7 en 8.

Wat leren wij van dieren?

Je krijgt twee colleges van een echte professor, in een collegezaal. Dit jaar gaat het over dieren. Wat kunnen we van ze leren? Daar wordt veel onderzoek naar gedaan. Wat eet een kat het liefst? Hoe springt een kangoeroe? Je mag zelf vragen stellen, en het kind dat de beste vraag stelt, wint een prijs! Hieronder lees je waar de colleges over gaan.

Inschrijven

Het maximaal aantal inschrijvingen is bereikt. Inschrijven is niet meer mogelijk.

Waar gaan de twee colleges over?

1. Elastiek in dieren

Elastiek geeft ons veel plezier. Denk maar aan bungeejumpen of loomen. Elastiek is ook erg nuttig: in je onderbroek, je fietsband of je sportschoenen. Wist je dat je ook elastiek in je lichaam hebt? En dat we zonder dat elastiek niet zouden kunnen lopen en springen? Dieren hebben ook elastiek in hun lichaam. Een kangoeroe gebruikt het om te springen, een kameleon om zijn tong uit te schieten. Op de Kinderuniversiteit leer je waar dit elastiek in dieren zit, en hoe het gebruikt wordt. Daarna kun je thuis of op school bijv. een uitschietende tong van een kameleon nabouwen. Door Professor Johan van Leeuwen

2. Menukaart voor hond en kat

Van welk eten word jij blij? En jouw hond of kat? We willen graag goed voor ons huisdier zorgen. Dus geven we ze ook goed te eten. Is dat zo? Is het goed eten? Op de Kinderuniversiteit leer je om kritisch te worden over het voer in de voerbak. We gaan op zoek naar het menu waar de hond of kat blij van wordt. Wat is er te koop, wat wil het dier, wat kiest de mens? Na afloop kan jij jouw ouders vertellen wat goed is voor je huisdier. Dat kan anders zijn dan de reclame je vertelt. Spannend dus. Gaat er iets veranderen? Door Professor Wouter Hendriks