Klimaatemoties in de klas, omgaan met een onzekere toekomst

We hebben allemaal steeds meer te maken met een onzekere toekomst waar we ons op de een of andere manier toe moeten verhouden. En hoe begeleid je op een goede manier de gesprekken hierover in de klas?

Organisator Wageningen Pre-University (voorheen Food Valley Netwerk VO-HO)

do 17 februari 2022 15:30 tot 20:00

Locatie online of op locatie, n.t.b.
Prijs € 250,00

Wat gebeurt er met de leerlingen en met jezelf als je wordt geconfronteerd met heftige informatie, bijvoorbeeld rond klimaatverandering, het milieu of corona. We zijn gewend om vooral naar kennis te kijken, maar je kunt er niet omheen dat er ook iets gebeurt op gevoelsniveau. Aan de hand van kennis uit de psychologie kijken we hoe je pedagogisch en didactisch kunt handelen als deze vraagstukken in de klas aan de orde zijn.

Over de spreker

Rebekah Tauritz promoveerde op dit onderwerp en laat zien hoe essentieel het taalgebruik van de docent is. Lastige onderwerpen of gesprekken gaat ze niet uit de weg, in tegendeel, ze stimuleert je als docent om ook met de leerlingen deze onzekerheid van dichtbij te durven bekijken en bespreken en leerlingen te helpen bij het ontwikkelen van onzekerheidscompetenties.

Deze nascholing zou aanvankelijk op 7 december 2020 plaats hebben gevonden en had toen de titel 'Omgaan met onzekerheid in relatie tot duurzame ontwikkeling'.