Kom ook naar de Generation Discover bright ideas hub

Kom ook naar de Generation Discover bright ideas hub

Op maandag 22 januari 2018 openen Wieger Wamelink (groenten kweken op Mars), Anne Schreuder (Shell) en bovenbouwleerlingen van de Ireneschool uit Wageningen de Generation Discover bright ideas hub op de Campus van Wageningen University. De hub staat op het amfitheater (tussen Stippeneng en De Elst). Iedereen is welkom om naar de opening te komen. Ook ben je van harte welkom om op een later tijdstip (met je gezin) de hub te komen bezoeken.

Organisator Wageningen University & Research

ma 22 januari 2018 tot vr 2 februari 2018

Locatie Triton, gebouwnummer 119
Vijfde Polder 1
6708 WC Wageningen
0317 48 26 25

Vanaf 2020 worden wetenschap en technologie verplichte onderdelen in het Nederlandse basisonderwijs. Om scholen hierbij te ondersteunen, hebben Shell en partners in samenwerking met docenten en leerlingen de online bright ideas challenge ontwikkeld. Het klassenbezoek aan de hub, een futuristische gele dome, is hier onderdeel van.

Shell en het Wetenschapsknooppunt Wageningen bundelen krachten om schoolklassen uit de Food Valley regio twee weken lang (t/m 2 februari) spelenderwijs kennis te laten maken met wetenschap en technologie. Er komen al zo’n 700 basisschoolleerlingen die zich via hun school ingeschreven hebben. De plekken na schooltijd kunnen opgevuld worden door iedereen die meer wil weten over de thema’s Voeding, water en energie.