Debat

Biologisch en gangbaar: verschillende routes naar duurzaamheid? Lagerhuisdebat op Bio-beurs

Het thema van de Bio-Beurs is Biologisch in 2030. In 2030 zijn we weer grote stappen verder in innovatieve oplossingen om duurzamer te boeren, in zowel de biologische als de gangbare sector. Wageningen UR organiseert samen met de partners van bioKennis op woensdag 21 januari een Lagerhuisdebat over duurzaamheid.

Organisator Wageningen University & Research
Datum

wo 21 januari 2015 17:45

Locatie IJsselhallen, Zwolle
Zaal/kamer Hanzezaal

De titel van het Lagerhuisdebat is Biologisch en gangbaar: verschillende routes naar duurzaamheid? Hoe ziet die duurzame toekomst er dan uit? Welke wegen kunnen we bewandelen om daar te komen? Welke knelpunten moeten eerst opgelost? Drie visies over duurzaamheid in 2030 worden gepresenteerd met daarna een lagerhuisdebat om de mogelijkheden voor een duurzame toekomst nader te verkennen.

De drie visies worden gepresenteerd door:

  • Gerard Migchels, Wageningen UR: De duurzame melkveesector in 2030
  • Henk Gerbers. Bio+: Bio+ in 2030
  • Marieke Meeusen, Wageningen UR: Wat wil de duurzame consument in 2030?

In een lagerhuisdebat stem je voor of tegen een stelling met je voeten. De presentator (speaker) Gijs Weenink van de DebatAcademie nodigt de mensen die het met de stelling eens zijn om aan de ene kant te gaan zitten en de mensen die het daarmee oneens zijn, uit om daartegenover te gaan zitten. Dan zal de presentator de deelnemers aan beide zijden vragen naar hun mening. Hierbij vraagt hij ook aan hen om zodanig te spreken dat zij de overkant overtuigen. Tijdens het debat mogen deelnemers overlopen naar de overkant.

Aan het eind sluit Prof. Jan Willem Erisman directeur Louis Bolk Instituut het debat af en overhandigt een  prijs aan de beste debater.

Heb je een mening over duurzaamheid, doe dan mee aan het debat op woensdag 21 januari om 17.45 in de Hanzezaal!- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan