Lanceringsevent Transitiecampus Zuid-Holland

Activiteit

Lanceringsevent Transitiecampus Zuid-Holland

Iedereen is het erover eens: onze economie moet circulair worden. Een duurzame toekomst vraagt om maximaal hergebruik van grondstoffen. Bovendien biedt circulariteit volop economische kansen. Zeker voor Zuid-Holland, met toonaangevende internationale bedrijven en kennisinstellingen, de grootste mainport van Europa en Greenports die presteren op wereldniveau.

Daarom lanceert de provincie Zuid-Holland een kennis- en innovatieprogramma om de transitie naar de circulaire economie te versnellen. Tijdens dit lanceringsevent maken we de naam van dit programma bekend!

Organisator De provincie Zuid-Holland, VNO-NCW West, Universiteit Leiden, Technische Universiteit Delft, Erasmus Universiteit Rotterdam en Wageningen University & Research
Datum

do 5 april 2018 13:30 tot 16:30

Locatie Maassilo Rotterdam

Gezamenlijk gaan de provincie Zuid-Holland, VNO-NCW West, Universiteit Leiden, Technische Universiteit Delft, Erasmus Universiteit Rotterdam en Wageningen University & Research aan de slag met vraagstukken uit de praktijk. En niet alleen die vraagstukken brengen we verder; de aanpak levert nieuwe kennis op over circulaire economie, waar heel de regio wat aan heeft.

De start van het programma vieren we met een feestelijke bijeenkomst op donderdag 5 april, vanaf 13.30 uur in de Maassilo in Rotterdam.

Programma en aanmelden

13:30 Inloop en ontvangst
14:30 Start programma door dagvoorzitter
14:40 Key note door Anne-Marie Rakhorst
15:15 Animatie: hoe werkt het nieuwe kennis- en innovatieprogramma
15:20 Pitches door Unilever en een start-up: hoe zijn zij bezig met circulair en waar zou het nieuwe programma kunnen helpen?
15:40 Reflectie op de pitches door de directeur van het programma en Derk Loorbach, hoogleraar sociaal-economische transities
16:00 Speech Adri Bom-Lemstra, gedeputeerde Economische Zaken en Innovatie, gevolgd door ondertekening van de samenwerking
16:15 Gesprek tussen ondertekenaars en dagvoorzitter en wrap-up
16:30 Netwerkborrel