Landelijke dag Kenniskringen Visserij 2015

Kenniskringen Visserij heten u van harte welkom op de Landelijke dag Kenniskringen Visserij 2015. De dag is voor vissers, schippers, bemanningsleden, familie en overige betrokkenen in het bedrijf.

Organisator Kenniskringen visserij

za 6 juni 2015 10:00 tot 15:00

Locatie Fort Eiland IJmuiden

De jaarlijkse dag Kenniskringen Visserij is een laagdrempelige en informele dag voor kennisuitwisseling, ontmoetingen, informatie en inspiratie. Een dag die u nieuwe inzichten kan geven over uw bedrijf en mogelijkheden om deze waar nodig te verbeteren. Dit jaar bieden wij uw een programma dat u naar eigen behoefte kunt invullen. Tijdens vier ‘cafe meetings’ kunt u kiezen uit verschillende actuele visserij-onderwerpen en in klein verband vragen stellen aan een expert.

Doel van deze dag

• Voor u relevante kennis van de kenniskringen te delen en te bespreken
  • Kennis aan te leveren op actuele, voor vissers relevante zaken
  • Onderwerpen aanbieden ter inspiratie voor de verdere ontwikkeling van uw bedrijf

09.00 uur Inloop met koffie (aan boord)
09:30 uur Vertrek boot naar Forteiland
10.00 uur Opening door een Mystery Guest
10.30 uur Speeddaten
11.00-12.15 uur Café meetings 1 en 2
12.15-13.00 uur Lunch
13.00-14.00 uur Café meetings 3 en 4
14.30-15.00 uur Afsluiting met impressies door sneltekenaar Bas Kohler en haiku’s van de café meeting
15.00 uur Borrel
15.30 uur Retourvaart naar vasteland IJmuiden
16:00 uur Gezamelijke laatst afvaart

Onderwerpen café meetings

Tijdens vier ‘cafe meetings’ kunt u kiezen uit verschillende actuele visserij-onderwerpen en in klein verband vragen stellen aan een expert. U kunt maximaal vier café meetings bezoeken.

1. Ondernemen volgens het Canvas business model (Harry Kortstee, LEI Wageningen UR)
  2. Hoe vers is mijn vis (Rian Schelvis, IMARES Wageningen UR)
  3. Coöperaties in de visserij (Thomas Højrup, mede-oprichter Thorup Strand Fishermen´s Coop, Denemarken)
  4. Nieuwe duurzame businessplannen in de visserij (visserijondernemers: deelnemers Bootcamp De Nieuwe Vissers)
  5. Fuel of the future / technische aspecten voor de visserij (Masterplan Duurzame Visserij)
  6. Communicatie binnen familiebedrijven, vis in het bakkie (GOMaris, Marissa Tanis)
  7. Bedrijfsovername: hoe dan? Praktische aspecten (Mike Turenhout, LEI Wageningen UR)
  8. Veiligheid aan boord (Cor Blonk, redersvereniging)
  9. If you can’t beat them, eat them. Wat kun je met wolhandkrab, rivierkreeft en andere exoten (Youth Food Movement)
  10. Hygiëne aan boord / ISO 22000 (Scienta Nova)
  11. “Uit de schil” / gebruik van chitine (restproduct garnalen, kreeftjes) (Marnix Poelman, Wageningen UR)
  12. Ervaringen van ‘Met-De-Visser-Mee’

Op het aanmeldformulier kunt u aangeven welke 4 café meetings u graag zou bezoeken. De definiteve keuze van de café meetings zal afhangen van de opgegeven belangstelling.