Activiteit

Landelijke egeldag

De egel: wie kent hem niet? Ondanks dat de egel door veel mensen geliefd wordt gaat het helaas niet zo goed met dit stekelige zoogdier. Om de egel extra in het zonnetje te zetten is 2019 door de Zoogdiervereniging uitgeroepen tot Jaar van de Egel. Daarom organiseert de Egelwerkgroep op zaterdag 16 november 2019 de eerste landelijke Egeldag! Tijdens deze dag kom je álles te weten over de egel en zijn ecologie, kansen en knelpunten. We hebben een druk programma met veel interessante egelexperts uit binnen- en buitenland. Lees hieronder alle info en meld je aan!

Organisator Egelwerkgroep
Datum

za 16 november 2019 12:30 tot 17:00

Locatie Aeres Hogeschool, Mansholtlaan 18, 6708 PA Wageningen
Prijs Gratis

Hugh Warwick

Hugh Warwick is een Britse ecoloog en egelonderzoeker. Ook is hij schrijver en bekend van zijn boek 'Gek op egels!' (tevens te koop op de Egeldag, de opbrengst gaat naar de bescherming van de egel). Speciaal voor het Jaar van de Egel komt Hugh naar Nederland om ons alles te vertellen over zijn passie voor egels.

Anouschka Hof

Anouschka Hof is een Nederlandse ecoloog. Ze promoveerde aan de Royal Holloway University in Londen met haar onderzoek naar egels. Ze volgde hiervoor 44 gezenderde egels op het platteland van Oost-Engeland.

Ferry van Jaarsveld & Kirsten van Doorn (Egelopvang Papendrecht)

Ferry en Kirsten zijn werkzaam bij Egelopvang Papendrecht. Zij zijn één van de grootste egelopvangcentra in Nederland en vangen jaarlijks zo'n 600 egels op. Ferry en Kirsten zullen alles vertellen over hun werk in de egelopvang!

Uiteraard zal de Egelwerkgroep ook aanwezig zijn, zijn er mooie egelprijzen te winnen tijdens de Egelquiz en is er tijd om samen na praten over onze stekelige vrienden.

Praktische informatie

Kosten: toegang is gratis
Aanmelden: meld je aan
Locatie: Aeres Hogeschool, Mansholtlaan 18, 6708 PA Wageningen
Tijden: inloop vanaf 12:30 uur
Start om 13:00 uur, einde om 17:00 uur. Na 17:00 uur is er nog tijd om na te praten.

Kijk voor het volledige programma en alle informatie op de website van de egelwerkgroep.

Egeldag