Activiteit

Lezing: Een avond in de Artis Bibliotheek met Louise Fresco

In de reeks gesprekken, die dichter en journalist Wim Brands voert met schrijvers en wetenschappers naar aanleiding van een boek naar keuze uit de collectie van de Artis Bibliotheek, is op vrijdag 2 oktober Louise Fresco, voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen UR, één van de gasten.

Organisator Artis Bibliotheek
Datum

vr 2 oktober 2015 20:00 tot 22:00

Locatie Bibliotheek Artis, Plantage Middenlaan 45-45 A, 1018 DC Amsterdam

Een avond in de Artis Bibliotheek is een initiatief van de afdeling Bijzondere Collecties van de bibliotheek. Op vrijdag 2 oktober, de derde in de reeks gesprekken, kiezen landbouw- en voedseldeskundige Louise Fresco en geoloog Peter Westbroek elk een boek uit de collectie van de Artis Bibliotheek. Zij worden door Wim Brands over hun keuze ondervraagd in de leeszaal van de bibliotheek.

Programma

19:30 Zaal open
20:00 Introductie en eerste kennismaking met de boeken
20:15 Louise Fresco
20:45 Peter Westerbroek
21:15 Discussie en vragen vanuit de zaal
21:45 Borrel
22:30 Zaal dicht

De internationaal befaamde Artis Bibliotheek bevat onder meer verzamelingen op het gebied van natuurlijke historie, de dierentuin Artis, moderne natuurstudie, land- en reisbeschrijvingen, Carolus Linnaeus en de evolutietheorie. Sinds 2005 maakt de Artis Bibliotheek deel uit van de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam (UvA).