Lunchlezing: Maken Gedachten en Gevoelens Ziek(er)?

Dr. Véronique de Gucht geeft een lezing (in het Nederlands) over de rol van Gedachten en Gevoelens bij Lichamelijke klachten.

Organisator VGSW

di 15 maart 2016 12:30 tot 13:30

Locatie Impulse, gebouwnummer 115
Stippeneng 2
6708 WE Wageningen
0317 48 28 28

Voor sommige lichamelijke klachten kan geen medische verklaring gevonden worden. Voorbeelden zijn vermoeidheid, hoofdpijn en rugklachten, welke op den duur chronisch kunnen blijken. Een antwoord wordt gezocht in de psychologie. Dit zal het onderwerp van deze lunchlezing zijn, waarin vooral wordt ingegaan op de psychologische en sociale factoren die invloed hebben op de ontwikkeling en het blijven voortbestaan van lichamelijke klachten.

Deze factoren kunnen te maken hebben met persoonlijkheidskenmerken, stress, gedachten en sociale omgeving. We kijken hoe deze factoren invloed hebben en hoe we deze in positieve zin kunnen benutten. Iets waar met name gedachten en gedrag een belangrijke rol in hebben.

Deze derde lezing in de serie Themalezingen over Denken & delen van VGSW wordt gegeven door Dr. VĂ©ronique de Gucht, werkzaam aan de Universiteit Leiden, waar zij onder andere gezondheids- en medische psychologie doceert.

Organisatie: Studentenvereniging VGSW

Contact: Rianne Mars