Trainingsprogramma

MBO-docententraining Biobased Economy

Op 25 en 26 juni wordt een training voor MBO-docenten gegeven, die met de keuzemodule Biobased Economy aan de slag willen in het nieuwe schooljaar of om andere redenen geinteresseerd zijn in de kansen voor hun leerlingen in de Biobased Economy.

Organisator Wageningen Academy, op verzoek van Groene Kennis Coöperatie, CIV-T&U en CIV-BBE.
Datum

wo 25 juni 2014 tot do 26 juni 2014

De biobased economy is een term die ook in het MBO steeds vaker wordt gehoord. Nieuwe toepassingen voor de producten die voortkomen uit plantaardige en dierlijke productie en micro-organismen. Toepassingen zoals verpakkingsmateriaal, additieven voor de chemische industrie of voor de energieproductie. De vraag is voor de MBO-docent wat hij of zij daarmee kan in het onderwijs.

Samen met het CIV-T&U, CIV-BBE, Ontwikkelcentrum, Groene Kennis Coöperatie en Wageningen UR zijn er verschillende handvaten ontwikkeld voor de MBO-docent. Een voorbeeld is de MBO-keuzemodule Biobased Economy, die samen met CIV’s en Ontwikkelcentrum is ontwikkeld. Verder zijn er practica, lesmateriaal en casussen beschikbaar.

Om u als MBO-docent te faciliteren wordt een MBO-docententraining georganiseerd. In anderhalf dag ervaart u wat de Biobased Economy gaat betekenen voor de agrarische sector, welke kansen er liggen en met welke zaken er rekening gehouden moet worden. De training behandelt verschillende aspecten, zoals de technologie, economie, ketenvraagstukken, maar ook de maatschappelijke vragen die voortkomen uit het inzetten van voedselgewassen voor energie en/of chemicaliën. Aan het eind van de training heeft u voldoende handvaten om direct mee aan de slag te gaan in uw instelling.

Meer informatie volgt binnenkort. Heeft u belangstelling voor deelname aan de training laat dan uw gegevens achter, wij namen in de komende weken contact met u op.