Mansholtlezing 2019 over de eiwittransitie

Lezing

Mansholtlezing 2019 over de eiwittransitie

De vierde editie van de Mansholtlezing vindt plaats op 18 september 2019 in Brussel. Het thema van dit jaar is: de eiwittransitie.

Organisator Wageningen University & Research
Datum

wo 18 september 2019

Duur De precieze tijden volgen later
Locatie Royal Flemish Academy of Belgium for Science and the Arts Paleis der Academiën, Hertogsstraat 1 - 1000 Brussel

Nieuwe manieren vinden voor de Europese voedselproductie is urgent. De toekomst ligt in een circulair voedselsysteem. Er is een verschuiving nodig van een lineair naar een circulair systeem. Van een focus op de efficiëntie van afzonderlijke productieketens naar een optimaal gebruik van natuurlijke hulpbronnen van het voedselsysteem als geheel.

Mansholt 2018: naar circulariteit in agrarische productie

Tijdens de Mansholtlezing 2018 presenteerde Wageningen University & Research het algemene kader en de wetenschappelijke basis voor de overgang naar een circulair voedselsysteem in Europa.

Lees meer over:

Wageningen University & Research organiseert jaarlijks de Mansholtlezing in Brussel, om Europees beleid en thema's rondom voedsel, landbouw en een duurzame leefomgeving te bespreken. De lezingen zijn vernoemd naar de grote Nederlandse Europese politicus en denker Sicco Mansholt.

Mansholtlezing 2017: Voedselbeleid en -onderzoek

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

De voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen University & Research, Prof. dr. Louise O. Fresco, gaf een keynote speech en er zijn twee documenten gepresenteerd:

  • Het beleidsdocument ‘Food transition 2030’ richt zich op de uitdaging om in de komende twintig jaar een transitie mogelijk te maken naar een duurzaam, betaalbaar, betrouwbaar en hoogwaardig voedselsysteem om aan de vraag van de groeiende en diverse wereldbevolking te voldoen
  • Het beleidsdocument ‘Towards a European Food and Nutrition policy’ onderzoekt het huidige beleid en de praktijk en beantwoordt de vraag hoe innovatie een verschuiving richting een beter voedingspatroon kan ondersteunen.

Een forum van internationale deskundigen heeft beide documenten besproken.

Lees meer over:

Mansholtlezing 2016: Towards a Common Agricultural and Food Policy

In de Mansholtlezing worden Europees beleid en thema's in het domein van Wageningen University & Research (voedsel, landbouw, duurzame leefomgeving) besproken. In september 2016 werd de eerste Mansholtlezing georganiseerd onder de titel ‘Towards a Common Agricultural and Food Policy'.