Mega Junior Science Lab Avontuurlijke eiwitten

Hoe kunnen we de groeiende wereldbevolking in de toekomst van voldoende eiwitten voorzien? Daarvoor moeten we op zoek naar nieuwe eiwitbronnen... Maar hoe kunnen we zorgen dat die ook gegeten gaan worden? In dit Mega Junior Science Lab op 8 juni maken kinderen (groep 6 en 7) kennis met de eiwittransitie.

Organisator Wetenschapsknooppunt

wo 8 juni 2022 14:00 tot 17:00

Locatie Omnia, Wageningen Campus
Prijs Gratis

Avontuurlijke eiwitten

Tijdens deze middag krijgen ze een kindercollege van wetenschappers dr. Machiel Reinders en dr. Maaike Nieuwland, is er een insectenproeverij en daarna gaan de kinderen koken met avontuurlijke Eiwitten! Daarmee gaan de kinderen proberen het record ‘Koken met kinderen’ te verbreken.

In dit gratis Mega Junior Science Lab ‘Avontuurlijke Eiwitten’ pakken we het groter aan dan ooit! Normaal gesproken kunnen maximaal 30 kinderen meedoen aan een Junior Science Lab, maar dit maal maar liefst 250! Maar wees er snel bij, want we verwachten dat ook voor dit bijzondere Mega Lab alle plekken snel vergeven zullen zijn!

Het Mega Junior Science Lab wordt in samenwerking met Smaaklessen georganiseerd.

Logo Smaaklessen.png

Inschrijven

• De inschrijvingen voor het Lab ‘Avontuurlijke eiwitten’ op 8 juni openen op dinsdag 10 mei om 7:00 uur in de ochtend.
  • Voor het Mega Junior Science Lab ‘Avontuurlijke eiwitten’ op 8 juni mag je je ook inschrijven als je je al voor een van de Labs die in mei plaatsvinden ingeschreven hebt.
  • Dit Junior Science Lab is voor leerlingen uit groep 6 en 7.
  • TIP: Heb je een nu al een vraag over de eiwittransitie? Geef dit dan aan bij je inschrijving zodat Machiel jouw vraag tijdens het Mega Junior Science Lab kan beantwoorden.

Over de Wetenschapper

Dit Junior Science Lab wordt door gegeven door dr. Machiel Reinders, Senior onderzoeker consumentengedrag en marketing.

Het college wordt gegeven door dr. Maaike Nieuwland. Maaike heeft de afgelopen jaren gewerkt aan projecten voor eiwitstructurering, maar ook aan projecten die gericht zijn op het gebruik van nieuwe eiwitbronnen zoals bladeiwit of insecteneiwit.

Over de locatie: Omnia

We te gast zijn in het splinternieuwe Omnia. Het gebouw staat aan het begin van Wageningen Campus en werd op 10 mei 2022 officieel geopend. In Omnia van ontmoeten wetenschappers, studenten, samenleving en partners elkaar. Gezelschappen kunnen er terecht voor symposia, congressen, debatten, rondetafelgesprekken, promoties, workshops, en ontvangsten.