Middag van het evalueren

Activiteit

Middag van het Evalueren

2015 is het International Year of Evaluation. “Evidence for the world we want. Using evaluations to improve people’s lives through better policy making”. Dat is het motto. Hoe staan we er eigenlijk voor met het gebruik van evidence in de Nederlandse sector van internationale ontwikkelingsorganisaties? Gebruiken wij de kracht van evaluatie op de juiste manier? En zo niet, hoe kan dat beter?

Organisator Wageningen Economic Research
Datum

wo 9 december 2015 12:30 tot 17:30

Locatie Alexanderveld 5 – Den Haag (LEI Wageningen UR)

Tijdens de Middag van het Evalueren slaan we de handen ineen om deze vragen te beantwoorden met beleidsmakers van internationale ontwikkelingsorganisaties, wetenschappers en andere professionals uit het werkveld.

Na deze prikkelende inleiding, geven de dagvoorzitters het startschot voor twee verdiepende workshopsessies. De workshops worden telkens gegeven door duo’s van evaluatoren en praktijkorganisaties. U kunt hier snel een volledig overzicht downloaden van de workshops.

Banner 2.jpg

Een slotdebat met Wendy Asbeek (directeur IOB), Allert van den Ham (directeur SNV) en Ruerd Ruben (hoogleraar impactanalyse Wageningen UR & onderzoekscoördinator LEI Wageningen UR) vormt het slot van de Middag van het Evalueren. De panelleden discussiëren in het slotdebat over de toekomst van impactevaluaties.

De middag wordt georganiseerd in samenwerking met: Vice Versa, Erasmus Universiteit, Wageningen University and Research Centre (Wageningen UR), de Inspectie Ontwikkelingssamenwerking en Beleidsevaluatie (IOB), het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) en Partos.

Momenteel geen plekken meer beschikbaar

Op dit moment zijn er geen plekken meer beschikbaar voor de Middag van het Evalueren. Als u zich aanmeld zullen wij u op een reservelijst plaatsen. Indien er een plek voor u beschikbaar komt door een afmelding, laten wij u dit zo spoedig mogelijk weten.

Voor vragen kunt u contact opnemen via info@viceversaonline.nl.