Mythbusting about Open Education

Mythbusting about Open Education

Lisette Kalshoven (Kennisland) zal op een heldere en enthousiaste wijze uitleggen wat Open Educational Resources (OER) zijn en mythes ontkrachten die er heersen over Open Education. Veel van deze mythes belemmeren grootschalige adoptie van open lesmaterialen.

Organisator Onderwijsinstituut en Wageningen UR library

di 27 oktober 2015 16:00 tot 18:00

Locatie Impulse, gebouwnummer 115
Stippeneng 2
6708 WE Wageningen
0317 48 28 28

Wageningen University biedt online masters, MOOCs (Massive Open Online Courses) en distance learning cursussen voor professionals aan. Dit onderwijs bestaat uit online lesmateriaal, dat docenten grotendeels zelf ontwikkelen, maar waarvoor zij ook gebruik maken van materiaal van derden. Omgekeerd is ons materiaal geschikt om hergebruikt te worden door anderen.

De discussie over het gebruik van open lesmateriaal van anderen, maar ook het beschikbaar maken van ons eigen werk, willen we gaan voeren in Wageningen. Lisette Kalshoven zal deze middag een aftrap geven.

De lezing zal ingeleid worden door Ulrike Wild, directeur Online en Open Learning van Wageningen University. Na afloop is er een borrel en gelegenheid om na te praten.

Tijdens de lezing zal er gelegenheid zijn om vragen te stellen over auteursrecht en Creative Commons licenties. Hiervoor kun je ook terecht bij Marianne Renkema, Wageningen UR library, of op deze copyright pagina.