Cursus

Nascholingsdag Insecten en biodiversiteit

Heb je altijd al willen weten hoe het nu precies zit met die achteruitgang van insecten en lijkt het je leuk om goede practica en excursies te organiseren rond het thema biodiversiteit? De diversiteit en ecologie van insecten leren zien en waarderen draagt bij aan bewustwording en waardering.

Organisator Wageningen Pre-University (voorheen Food Valley Netwerk VO-HO)
Datum

di 3 mei 2022 09:30 tot 17:00

Locatie Live
Prijs € 450,00

Erik Poelman van de leerstoelgroep Entomologie bespreekt de oorzaken van de achteruitgang van insecten, het belang van insecten in landbouw en natuur en mogelijkheden om verdere achteruitgang van de biodiversiteit tegen te gaan. Om onderzoek te kunnen doen naar insecten en biodiversiteit is het belangrijk om groepen insecten te kunnen herkennen en determineren. Onder leiding van Nina Fatouros van de leerstoelgroep Biosystematiek ga je zelf oefenen met determineren aan de hand van eenvoudige determinatietabellen en online tools.

Na deze scholing

Na deze nascholing ben je op de hoogte van de nieuwste inzichten en heb je praktische vaardigheden opgedaan. Je bent in staat om met je leerlingen een eenvoudig biodiversiteitsonderoek op te zetten en het thema biodiversiteit op een aansprekende manier onderdeel te maken van je biologielessen.

Voorlopig programma:

  • Biodiversiteit en de rol van insecten door Erik Poelman.
  • Inleiding in de biosystematiek van insecten door Nina Fatouros.
  • Insecten vangen en determineren onder leiding van Nina Fatouros.
  • Mogelijkheden van biologische bestrijding en kansen voor landbouw en natuur door Erik Poelman.
  • Plan maken voor je eigen lessen(serie) over biodiversiteit en insecten onder leiding van Reina Kuiper.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van al onze nascholingen? Abonneer je gratis op de nieuwsbrief van Wageningen Pre University.