Activiteit

Netwerkevent Social Innovation for Value Creation

Als afsluiting van het onderzoeksprogramma Social Innovation for Value Creation organiseert Wageningen University & Research een netwerkevent voor beleidsmakers, onderzoekers, sociaal ondernemers en burger(initiatieven).

Organisator Wageningen Centre for Development Innovation, Wageningen Economic Research
Datum

di 8 januari 2019 12:30 tot 17:00

Locatie Utrecht, Social Impact Factory
Prijsomschrijving Gratis, wel graag aanmelden

De dag wordt voorgezeten door bestuurskundige Roel in 't Veld (voormalig staatssecretaris van Onderwijs). Het event biedt ruimte aan praktijkervaringen, co-creatie en kritische reflectie op de relatie tussen beleidsmakers, onderzoekers en burgerinitiatieven om sociale innovatie te ruimte te geven zich te ontwikkelen. Deze opzet past bij sociale innovatie, wat gaat over nieuwe manieren om verduurzaming van onze leefomgeving te realiseren.

Programma

De middag start met een inlooplunch en een korte inhoudelijke inleiding van Roel During (programmaleider SI4VC programma). Daarna kunt u deelnemen aan workshops van lopende sociaal innovatieve initiatieven en netwerken. Zo kunt u onder andere de dialoog aangaan over:

  • Plastic soep: burgers, onderzoekers en vissers pakken de bron aan en monitoren voortgang
  • Burgers nemen het heft in handen en regelen eigen energievoorziening; hoe dit succesverhaal op te schalen?
  • ‘Mijn tuin, jouw tuin’: Sociaal contact door te moestuinieren in elkaars tuin.
  • In gesprek met burgers, onderzoekers en startups die experimenteren met ecologisch bouwen en nieuwe biobased materialen.
  • Een introductie in de WUR-benadering tot sociale innovatie naar aanleiding van het SI4VC programma.
  • Crash course system hacking door het Instituut voor Publieke Waarden

Na de workshops is er een interactieve paneldiscussie met o.a. Dr. Hans Hillebrand (Directeur Stichting Innovatie Recreatie & Ruimte, SIRR), Dr. Hans Mommaas (directeur Planbureau voor de Leefomgeving) en Dr. Barbara van Mierlo (associate professor Knowledge, Technology and Innovation, WUR).

We sluiten de middag af met een netwerkborrel.