Nutrition and Cancer

MOOC

Nutrition and Disease: Nutrition and Cancer

In veel delen van de wereld heeft kanker inmiddels hart- en vaatziekten ingehaald als doodsoorzaak nummer één. Wereldwijd wordt een op de acht sterfgevallen veroorzaakt door kanker. Uit wereldwijde trends blijkt dat het merendeel van al deze sterfgevallen zich voordoet in de lage- en middeninkomenslanden. Toch is kanker voor een deel te voorkomen, zodat veel van deze sterfgevallen kunnen worden vermeden.

Maak kennis met de nieuwste inzichten over de rol van voeding en levensstijl bij de preventie, het ontstaan en de progressie van kanker in de gratis online cursus Nutrition and Cancer.

Organisator Wageningen University & Research
Datum

di 2 oktober 2018 tot do 22 november 2018

Setup Online
Prijsomschrijving FREE
Prijs activity_free

Over de cursus

Is het risico op kanker te verminderen door een gezonde voeding of levensstijl? Er is veel onderzoek gedaan naar de rol van voeding en lichaamsbeweging ter preventie van kanker. Hieruit zijn aanbevelingen voor kankerpreventie voortgekomen. Er is en wordt echter veel minder onderzoek gedaan naar voeding en kankerprogressie, toch komt er steeds meer bewijs beschikbaar dat gezonde voeding ook een gunstige rol kan spelen voor chronische of voormalige kankerpatiënten. Doe mee aan deze gratis online cursus en leer meer over de rol van voeding bij het ontstaan, de progressie en de behandeling van kanker. Ook leer je welk wetenschappelijk bewijs ten grondslag ligt aan voedingsrichtlijnen.

In deze cursus wordt aandacht besteed aan het verband tussen allerlei voedingsmiddelen (zoals groenten, vlees, voedingssupplementen en alcohol) en levensstijlfactoren (zoals lichaamssamenstelling en lichaamsbeweging) met het ontstaan en de progressie van de meestvoorkomende soorten kanker (zoals dikkedarm-, borst-, prostaat- en longkanker).

Voor wie?

Diëtisten en artsen krijgen vaak vragen van kankerpatiënten over wat zij zelf kunnen doen ter ondersteuning van hun herstelproces. Na het afronden van de cursus heb je een solide wetenschappelijke basis om alle beschikbare informatie over voeding en kanker beter op waarde te schatten en te interpreteren en om zorg te dragen voor je eigen gezondheid en/of die van je patiënten.

Deze cursus is vooral nuttig voor professionals (in opleiding) uit verschillende vakgebieden die verband houden met voeding of oncologie (bijv. diëtisten, epidemiologen, gezondheidsbeleidsmakers, artsen, zorgverleners, voedingsvoorlichters, biologen en voedingswetenschappers).

Wat je gaat leren

  • Opzet van onderzoek naar het verband tussen voeding en kanker
  • Risicofactoren op het vlak van voeding en levensstijl voor de ontwikkeling van en overlevingskansen bij kanker
  • De mechanismen waarmee voeding invloed heeft op kanker
  • Richtlijnen voor de primaire en tertiaire kankerpreventie voor het grote publiek en voor chronische of voormalige kankerpatiënten
  • Welk wetenschappelijk bewijs ten grondslag ligt aan voedingsrichtlijnen

Professional Certificate Programme

Nog meer leren? Volg het comlete Professional Certificate Programme Nutrition and Disease om een certificaat te behalen. Dit programma bestaat uit twee MOOC’s: Nutrition, Heart disease and Diabetes en Nutrition and Cancer. In het Professional Certificate Programme Nutrition and Disease, leer je over de wisselwerking tussen voedingsstoffen, voedingsgewoontes en cardiometabole aandoeningen (hart- en vaatziekten en diabetes).

Lees meer

Maak kennis met de docenten