Micronutrients and Malnutrition

MOOC

Nutrition and Health: Micronutrients and Malnutrition

Je leert van Wageningse tophoogleraren over micronutriënten en overvoeding en de invloed daarvan op mensen. Deze gratis online cursus wordt aangeboden als MOOC en maakt deel uit van het Professional Certificate Programme ‘Food, Nutrition and Health’.

Organisator Wageningen University & Research

di 13 maart 2018 tot vr 21 september 2018

Setup Online
Prijs activity_free

Over de cursus

Voedsel speelt een centrale rol in onze samenleving, maar er zijn niet veel mensen die echt begrijpen wat het met ons lichaam doet. Leer meer over voeding en de verregaande invloed ervan op je huidige en toekomstige gezondheid. De cursus gaat specifiek over ondervoeding en micronutriënten. Het hooglerarenteam van Wageningen University & Research laat je kennismaken met vitamines en mineralen en hun rol voor de gezondheid.

In de cursus worden het gehalte aan micronutriënten in voedsel en de rol van de verschillende micronutriënten in het lichaam behandeld. Daarnaast komt aan bod wat voor effect gebrekkig voedsel kan hebben op de gezondheid van mensen. Daarbij gaat het in het bijzonder over wereldwijde honger en ondervoeding.

Hoewel er geen voorkennis vereist en nodig is sluit deze cursus wel goed aan op de cursus Food, Nutrition and Health: Macronutrients and Overnutrition.

Wat je gaat leren

• Basischemie van vitamines en mineralen
  • Samenstelling van voedsel
  • De rol van vitamines en mineralen in het lichaam
  • Het effect van ondervoeding op de wereldwijde ziektelast
  • trategieën om de voedingstoestand te verbeteren en ondervoeding te bestrijden

Professional Certificate Programme ‘Food, Nutrition and Health’

Deze MOOC maakt deel uit van het Professional Certificate Programme ‘Food, Nutrition and Health’ waarin je meer leert over voeding, voedingsmiddelen en de invloed van je voedingspatroon op je gezondheid. Lees meer.

Maak kennis met de docenten