Cursus

Online seminarreeks “Nieuwe ontwikkelingen in kankeronderzoek

Nu steunpuntbijeenkomsten niet meer fysiek maar online gehouden worden, is het makkelijker voor docenten om deel te nemen aan bijeenkomsten in andere regio’s. Vanuit U-talent en Bèta-partners wordt de seminarreeks “Nieuwe ontwikkelingen in kankeronderzoek georganiseerd, die nu dus ook voor docenten uit de regio Wageningen te volgen is.

Organisator Vaksteunpunten U-talent en Beta partners
Datum

vr 27 november 2020 tot di 8 december 2020

Locatie Online

Spijker je kennis op het gebied van moleculair kankeronderzoek bij en doe mee aan de online seminarreeks “Nieuwe ontwikkelingen in kankeronderzoek.” De lezingen worden verzorgd door vier vooraanstaande wetenschappers van het UMC Utrecht, het Hubrecht Instituut en het Prinses Máxima Centrum. Na de lezing bespreken de aanwezige docenten in Breakout-rooms hoe de informatie van de lezing toegepast kan worden in de klas.

De bijeenkomsten zijn als serie en los te volgen. €220,- voor externe deelnemers of €55,- per bijeenkomst.   

Programma 

  • Dinsdag 27 oktober 2020: Mechanismen die ons genoom stabiel houden door Dr. Ir. Puck Knipscheer (onderzoeker en groepsleider Hubrecht Instituut)
  • Dinsdag 10 november 2020: Ontwikkelingen rondom imaging technologieën door Frank Bos, PhD (onderzoeker Prinses Maxima Centrum)
  • Dinsdag 24 november 2020: Metabolisme en kanker, nieuwe feiten en leefstijlconsequenties door prof. dr. Boudewijn Burgering (hoofd van de onderzoeksafdeling Molecular Cancer Research van het UMC Utrecht)
  • Dinsdag 8 december 2020: Organoids in de kliniek door dr. Jeanine Roodhart (onderzoeker en internist-oncoloog Medische Oncologie UMC Utrecht)