Ontdek én beleef de wereld achter je dagelijks eten!

Excursie

Ontdek én beleef de wereld achter je dagelijks eten!

Op zondag 15 oktober viert Rotterdam de World Food Day met een evenement in en rond de Markthal. Weet jij waar je eten vandaan komt, welke weg het heeft afgelegd voordat het op je bord ligt? Tijdens World Food Day Rotterdam gaan er deuren voor je open die normaal gesloten blijven. Je ziet hoe producten worden geproduceerd, verwerkt en getransporteerd. Voor jong en oud is er van alles te beleven.

Organisator Markthal Rotterdam

zo 15 oktober 2017 12:00 tot 18:00

Locatie Marktkraam 1&2 in de Markthal, regio Rotterdam

In de Markthal kom je alles te weten over dat wat je dagelijks eet. Ontdek hoe gewassen groeien zonder daglicht, doe een kijkje op de minimarkt van Rechtstreex en neem voor jou de lekkerste producten mee naar huis. Ontdek ook hoe diervriendelijk je eten is en doe zelf mee met een ècht onderzoek in de marktkraam van Wageningen University & Research uit Bleiswijk.

Wat dacht je van een leuke excursies bij één van de foodondernemers uit de regio? Voor deze middag opent Wageningen University & Research de deuren van haar onderzoekslocatie in Bleiswijk voor een rondleiding (aanmelden verplicht). Of stap aan boord voor een rondleiding door de haven. Je kunt zelfs mee op excursie naar een melkveehouder maar je kun je ook laten verrassen door de wereld van vis bij Schmidt Zeevis.

Kijk voor meer informatie en aanmelden voor de excursies op de website en zet jezelf op aanwezig voor ons event op Facebook.

Excursie

Excursie: 15 oktober 2017