Alumnibijeenkomst

Onthulling kunstwerk 'Reflectie' en UniversiTREE - Wageningen - 5 december 2019

Op 5 december 2019 werd in Wageningen het kunstwerk met gedicht 'Reflectie' onthuld. Ook werd er een UniversiTREE geplaatst. Wereldwijd worden bomen geplant om een ​​bos van UniversiTREES te creëren. Het bos symboliseert de verbinding met Wageningen over de hele wereld.

Organisator Universiteitsfonds Wageningen

do 5 december 2019

Tijdens de 100 jaar WUR festiviteiten in 2018 werd op 16 en 17 juni de speciale band tussen de stad Wageningen en de universiteit tijdens een sprankelend festival gevierd. Tijdens die gelegenheid heeft Wageningen University bij monde van stadsdichter Ivanka de Ruijter het gedicht ‘Reflectie’ aan de stad Wageningen aangeboden. Kunstenaar Robbert Kamphuis vereeuwigde het gedicht middels een gravering in een labtafel afkomstig uit een van de oude WUR gebouwen. Daarnaast schenkt WUR de stad Wageningen als onderdeel van de 100 jaar WUR activiteiten een zogenoemde UniversiTREE.

Eerder ontvingen alle Food Valley gemeenten een UniversiTREE. Zowel het kunstwerk als de UniversiTREE kregen op donderdag 5 december concreet vorm toen beiden fysiek geplaatst werden in het park Thorckpark aan de Molenstraat. Namens WUR was Rens Buchwaldt, lid raad van bestuur, aanwezig om de geschenken aan te bieden en burgemeester Van Rumund nam de geschenken namens de stad Wageningen in ontvangst. Hierbij waren ook stadsdichter Ivanka de Ruijter en kunstenaar Robbert Kamphuis en bedenker van het UniversiTREE project, alumnus Henk van Blerck aanwezig.

11:45 Gasten ontmoeten elkaar bij het Thorckpark aan de Molenstraat
11:50 Toespraak Rens Buchwaldt (RvB) gevolgd door dankwoord Burgemeester Van Rumund
12:00 Voordracht gedicht ‘Reflectie' door Ivanka de Ruijter
12:05 Onthulling kunstwerk met gedicht ‘Reflectie’ en planten UniversiTREE