Open Middag Boomkwekerij Boskoop 2015

Open dag

Open Middag Boomkwekerij Boskoop 2015

Vrijdagmiddag 25 september 2015 organiseren Wageningen UR en DLV Plant een Open Middag over de actuele ontwikkelingen in de boomkwekerij op de proefvelden aan het Rijneveld in Boskoop.

Organisator
Datum

vr 25 september 2015 13:00 tot 17:00

Locatie Proeftuin van Holland, Rijneveld 153, Boskoop

Op deze middag wordt een rondgang gemaakt langs de proeven op de proefvelden en zijn er allerlei nieuwe ontwikkelingen te zien in teelt en techniek zoals een onkruidrobot op veengrond en demoproeven met nieuwe herbiciden. Dit jaar wordt ook veel onderzoek verricht naar een duurzame gewasbeschermingsaanpak van echte meeldauw, taxuskeverlarven, Cylindrocladium in buxus en slakken in vaste planten. Ook plantgezondheid en het stimuleren van een gezonde bodem krijgen de aandacht. Verder krijgt bodemleven in pot steeds meer aandacht.

Naast langzaamwerkende meststoffen worden ook diverse natuurlijke meststoffen en verschillende soorten steenmeel getest. Stuk voor stuk interessante onderwerpen voor de boomkwekerijsector!

Verder is er een informatiemarkt met stands waar diverse bedrijven en organisaties hun kennis, producten en diensten met relatie tot de boomkwekerij en vaste plantenteelt aanbieden.

U kunt de middag laten meetellen voor de verlenging van uw spuitlicentie (categorie teelt). Kijk op www.erkenningen.nl hoeveel en welke bijeenkomsten u nog moet volgen.

Wilt u de Open Middag Boomkwekerij bezoeken, meld u dan aan vóór 18 september (ook als u de middag niet mee laat tellen voor verlenging van uw licentie).

Tot ziens op de Open middag Boomkwekerij Boskoop!