Open dagen Randwijk

Open dag

Open dagen Randwijk

Op donderdag 16 en vrijdag 17 augustus 2018 organiseren Fruitconsult BV, de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO), de Centrale Adviesdienst Fruitteelt (CAF) en Wageningen University & Research (WUR) open dagen op Proeftuin Randwijk.

Organisator Wur open teelten locatie Randwijk, CAF, Fruitconsult en NFO
Datum

do 16 augustus 2018 tot vr 17 augustus 2018

Locatie Randwijk
Lingewal 1
6668 LA Randwijk
0488 - 473 702

Dit jaar worden voor het eerst twee open dagen georganiseerd. Op 16 augustus wordt de jaarlijkse open dag gehouden. Deze dag is zoals altijd gericht is op Nederlandse en Belgische bezoekers.

Op 17 augustus organiseert Proeftuin Randwijk haar eerste open dag voor internationale vakgenoten. De organisatie rekent verdeeld over deze twee dagen op ruim 600 bezoekers.

Toegangsprijs

Voor supporters en sponsoren van de proeftuin is de toegang op beide dagen gratis. Voor anderen wordt op 16 augustus een toegangsprijs van € 20,- gevraagd. Voor de internationale open dag op 17 augustus wordt een toegangsprijs van € 50,- gerekend.

De toegangsprijs is op beide dagen inclusief een hapje en een drankje.

Programma 16 augustus

Op 16 augustus bestaat het programma uit een combinatie van rondleidingen, demonstraties en een bedrijvenmarkt. In de middag zijn er 5 verschillende rondleidingen met aandacht voor verschillende thema’s.

Er is onder andere aandacht voor nieuwe perenrassen, de bioteelt van Natyra® onder netten, de sleuventeelt, resultaten van zettingsproeven, resultaten van het 2e en 3e fase rassenonderzoek appel (Junami, Kanzy en Honeycrisp), resultaten van demo’s met Jonagold- en Gala- mutanten.

In de avond zullen demonstraties worden gegeven waarbij aandacht is voor emissiebeperkende technieken, mechanische onkruidbestrijding, de phytobac van Beutech, een hagelnetafroller en voor het project Fruit 4.0 waarin met behulp van relatief eenvoudige cameratechnieken gewerkt wordt aan methoden om bloesem en vruchtontwikkeling te monitoren.

In de pauzes is een bezoek aan de bedrijvenmarkt mogelijk onder het genot van een hapje en een drankje. De activiteiten eindigen rond 20.15 uur waarna er wordt afgesloten met een gezellige netwerkborrel.

Het programma is als volgt ingedeeld:

14:30 Ontvangst met koffie & thee en bezoek bedrijvenmarkt. Start bedrijvenmarkt.
15:00 Opening door Siep Koning (directeur NFO) en Ernst van den Ende (Algemeen directeur van de Plant Sciences Group WUR)
15:15 Rondleidingen
16:45 Pauze & bezoek bedrijvenmarkt
17:15 Rondleidingen
18:15 Diner & bezoek bedrijvenmarkt
19:00 Mechanisatie & techniek demo’s
20:15 Einde open dag & netwerkborrel

Programma 17 augustus

Het programma van de internationale open dag is vergelijkbaar met het programma op 16 augustus met dien verstande dat er in verhouding meer aandacht zal zijn voor de appelteelt. Net als op 16 augustus zal er een bedrijvenmarkt zijn en de techniek en mechanisatie demo’s zijn inhoudelijk gelijk aan het programma op 16 augustus.

Tijdens de rondleidingen wordt een ronde gemaakt over het oostelijk deel van de proeftuin en zal aandacht zijn voor de rode perenrassen, voor de Migo® peer, de onderstammenproef met Conference op Q-Eline en een dunproef op Golden Delicious en een Regalisproef op Elstar. Daarnaast is er net als op 16 augustus een rondleiding op het Bioperceel Natyra® en een rondleiding langs diverse appelrassen (Magic Star, Junami, Kanzi, Honeycrisp) en mutanten van Gala en Janagold. Ook wordt de sleuventeelt bekeken en is er aandacht voor dunning bij appels.

De open dag voor buitenlandse bedrijven start om 10.00 uur en duurt tot ca. 17.00 uur. De voertalen op 17 augustus zijn Duits en Engels.

10:00 Ontvangst met koffie en bezoek bedrijvenmarkt
10:30 Opening door Marianne Groot (Teamleider WUR Randwijk) Huishoudelijke mededelingen door Eric van der Hoeff (Fruitconsult)
10:45 Mechanisatie & techniek demo’s
12:00 Lunch en bezoek bedrijvenmarkt
13:00 Rondleidingen
14:30 Pauze en bezoek bedrijvenmarkt
15:00 Rondleidingen
16:00 Afsluiting op de bedrijvenmarkt met een netwerkborrel
17:00 Einde open dag