Activiteit

Opening High Performance Computing cluster (HPC)

Op vrijdag 4 april 2014 wordt het nieuwe High Performance Computing (HPC) cluster, de HPC Agrogenomics, van Wageningen UR officieel geopend.

Organisator Shared Research Facilities
Datum

vr 4 april 2014 14:30 tot 17:30

Locatie Impulse
Zaal/kamer Speakerscorner

Op initiatief van dierveredelingsbedrijven en onderzoeksgroepen van Wageningen UR, verenigd in het Breed4Food consortium heeft CAT-AgroFood, het shared research facilities onderdeel van Wageningen UR, geïnvesteerd in het HPC cluster.

Door de komst van nieuwe technologieën is in onderzoek is een grote toename van geproduceerde data te zien. Kennisinstellingen en bedrijven kunnen niet meer om de verwerking, analyse en opslag van deze gegevens heen. Door de recente ontwikkelingen van DNA sequentie-technologieën is het voor onderzoekers in de dier- en plantenveredeling cruciaal om voldoende rekenkracht en data opslagcapaciteit te hebben. Om voor nu en in de toekomst aan deze behoefte te voldoen heeft CAT-AgroFood deze investering gedaan. Het cluster is toegankelijk voor alle onderzoekers van bedrijven en kennisinstellingen.

Globaal programma
14.30 Ontvangst en koffie
15.00 Ernst van den Ende (voorzitter stuurgroep CAT-AgroFood) - Welkom
15.05 Martin Kropff (Rector Magnificus Wageningen University) - Introductie
15.15 Annemieke Traag (gedeputeerde Provincie Gelderland) – Officiële opening HPC Agrogenomics
15.30 Bernard de Geus (directeur Breed4Food) - “Rekenen, rekenen, rekenen...”
15.40 Dick de Ridder (hoogleraar Bioinformatica Wageningen UR) - "Big data - big analysis - big modelling"
16.10 Henk van Dongen (ICT manager TOPIGS Research Center IPG) - “High Performance Computing in Publiek Private Samenwerking, hoe zijn we daar gekomen?”
16.30 Receptie
17.30 Einde receptie
Aanmelden