Activiteit

Opening Insectpoint

Op donderdag 3 juli is de officiële opening van het unieke kenniscentrum Insectpoint, centrum voor eetbare insecten, dat is gevestigd in het BioScience Center in Lelystad. De opening wordt verricht door gedeputeerde Jan Nico Appelman en Tijs Breukink, namens de Raad van Bestuur van Wageningen UR.

Organisator Wageningen University & Research
Datum

do 3 juli 2014 16:00 tot 18:00

Locatie BioScience Center, Runderweg 6, 8219 PK, Lelystad

Op donderdag 3 juli om 17.30 uur is de opening en belangstellenden kunnen het centrum bezoeken en heerlijke insectenhapjes proeven.

Er is nog veel te leren en te ontwikkelen op het gebied van eetbare insecten. Insectpoint gaat de interactie met ketenpartners, overheden, scholen en bedrijven aan. Het centrum biedt een breed scala aan faciliteiten voor onderzoek en ontwikkeling. Maar ook voor workshops, rondleidingen en excursies. Educatieve en informatieve programma's voor het publiek en het onderwijs worden ontwikkeld.

Insecten duurzaam en gezond alternatief

Er is een dringende behoefte om te zoeken naar nieuwe en/of alternatieve eiwitbronnen. Uit onderzoek door bijvoorbeeld FAO en de Wageningen UR blijkt dat insecten zorgen voor een duurzaam en gezond alternatief. De kansen die voortvloeien uit eetbare insecten zijn vrijwel onuitputtelijk. Een efficiƫnte overdracht en implementatie van state of the art kennis is nodig om de productie en consumptie van eetbare insecten te versnellen.

Insecten vormen een zeer voedzame bron van eiwitten en andere voedingsbestanddelen. Daarnaast worden insecten op een zeer duurzame wijze geproduceerd. Eetbare insecten kunnen een oplossing zijn op de toenemende wereldwijde vraag naar voedsel.

Partners in Insectpoint zijn: ACRRES, Praktijkonderzoek Plant & Omgeving (PPO), Insect Europe BV en World Ento.

Meer partners zijn welkom. U kunt zich hiervoor melden via info@insectpoint.net.

Programma
16.00 uur Aanvang
16.30 uur Welkom door Pieter Monsma, de Passieboer
16.40 uur Welkom door Tijs Breukink, namens de Raad van Bestuur van Wageningen UR
16.50 uur Korte presentaties
Gedeputeerde Jan Nico Appelman, namens provincie Flevoland
Ineke Mastenbroek, namens Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland vertelt meer over Insectpoint
Arnold van Huis, entomoloog bij Wageningen UR en expert op het gebied van eetbare insecten
17.30 uur Opening door Jan Nico Appelman en Tijs Breukink
17.40 uur Rondleiding en Borrel