PlantgezondheidEvent

Activiteit

PlantgezondheidEvent met gastspreker staatssecretaris Dijksma

Tijdens het jaarlijkse PlantgezondheidEvent van Wageningen UR Glastuinbouw en LTO Glaskracht Nederland is staatssecretaris Dijksma van het ministerie van Economische Zaken dit jaar gastspreker. Zij geeft tijdens het Event haar visie met betrekking tot de ontwikkeling van plantgezondheid voor de komende 10 jaar.

Organisator
Datum

do 12 maart 2015 12:45 tot 20:00

Locatie Bleiswijk
Violierenweg 1
2665 MV Bleiswijk
0317 - 485 606

Het Event vindt plaatst op donderdag 12 maart 2015 in Bleiswijk bij Wageningen UR Glastuinbouw. Tijdens deze bijeenkomst staat de vergroening van de glastuinbouw middels IPM (Integrated Pest Management) centraal.

Glastuinbouwondernemers laten zich tijdens het PlantgezondheidEvent informeren over de nieuwste inzichten en ontwikkelingen op het gebied van geïntegreerde gewasbescherming (IPM). Welke kansen liggen er, wat zijn de Green Challenges en welke mogelijkheden zijn er voor de Green Deals. Onderzoeksresultaten en toekomstplannen van het innovatieprogramma ‘Het nieuwe Doen in Plantgezondheid’, vallend binnen de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmateriaal, worden nader toegelicht.Er zijn diverse workshops over onder andere plantversterking via meststoffen, weerbare teelt en aanpak schimmels als meeldauw, bacteriën en diverse plagen, waaronder trips en luizen. Bovendien telt een bezoek aan dit Event mee voor een verlenging van de spuitlicentie.

Programma

12.45 uur Ontvangst
13.15 uur Welkom door Eric Poot (Wageningen UR Glastuinbouw)
13.20 uur PPS Het Nieuwe Doen in Plantgezondheid door Helma Verberkt (LTO Glaskracht Nederland)
13.30 uur Rondleidingen *
14.30 uur Pauze
14.45 uur Ontwikkeling Plantgezondheid door Staatssecretaris Dijksma
15.15 uur Groene uitdagingen en kansen door Nico van Ruiten (LTO Glaskracht Nederland)
15.30 uur Pauze

15.45 uur Workshop ronde 1 *

16.45 uur Workshop ronde 2 *

17.45 uur Buffet
20.00 uur Afsluiting
* Op het aanmeldformulier kunt u uw voorkeur aangeven

Kosten

Kosten voor deze bijeenkomst bedragen voor leden van een van de LTO-organisaties (LTO Noord Glaskracht, ZLTO en LLTB) € 25 en € 75 voor niet-leden, indien u direct betaalt via iDEAL. Ontvangt u liever een factuur, dan bedragen de kosten € 32,50 voor leden en € 87,50 voor niet-leden (dit kunt u op het aanmeldformulier aangeven).

Verlenging spuitlicentie

Deze bijeenkomst kunt u ook mee laten tellen als dagdeel voor verlenging spuitlicentie, onderdeel Teelt. De kosten voor verlenging spuitlicentie bedragen € 50,= Vergeet uw spuitlicentiepas niet mee te nemen naar de bijeenkomst.