Activiteit

PlantgezondheidsEvent 2018

Gezonde planten in de breedste zin van het woord staan centraal tijdens het PlantgezondheidEvent op donderdag 8 maart 2018. Dit evenement wordt georganiseerd door Wageningen University & Research, BU Glastuinbouw en LTO Glaskracht Nederland.

Organisator Wageningen University & Research, BU Glastuinbouw, LTO Glaskracht Nederland en Topsector Tuinbouw & Uitgangsmateriaal
Datum

do 8 maart 2018

Locatie Violierenweg 1, 2665 MV Bleiswijk telefoonnummer: 0317 - 485 606

Sjaak van der Tak, voorzitter LTO Glaskracht, geeft zijn visie op het toelatingssysteem in Nederland en Europa en gaat in op het unieke, ver doorontwikkelde Integrated Pest Management (IPM)-systeem in de Nederlandse glastuinbouw. Prioriteit nummer 1 is de medicijnkast voor tuinders en hij legt uit waarom het nieuwe stelsel Plantgezondheid zo belangrijk is.

Martijn Bezemer, senior onderzoeker bij NIOO en hoogleraar Plant-microbe-insect interacties bij Universiteit Leiden, gaat, aan de hand van een aantal concrete voorbeelden, in op de effecten van het leven in bodem en substraat op de weerbaarheid van de plant. Wat zijn de factoren die bijdragen aan het verbeteren van de plantgezondheid en op welke wijze kunnen we sturen op deze factoren?

Daarna wordt u in korte posterpresentaties en interactieve workshops bijgepraat over de recente onderzoeksresultaten en praktijkvoorbeelden die ons verder op weg helpen naar een duurzame en Verantwoorde Glastuinbouw. Vanuit Plantum is er inbreng op het gebied van resistentie veredeling. Ook wordt een doorkijk gegeven in de medicijnkast van de toekomst gevuld met innovaties, waaronder RNAi technologie.

Programma

12:30 uur Ontvangst Bedrijfshal Wageningen University & Research Bleiswjik
13:00 uur Welkom door Caroline van der Salm (Wageningen University & Research)
13:10 uur Noodzaak nieuwe stelsel Plantgezondheid voor Verantwoorde Glastuinbouw door Sjaak van der Tak (LTO Glaskracht Nederland)
13:25 uur Onderzoeksprogramma Plantgezondheid Topsector T&U door Helma Verberkt (LTO Glaskracht Nederland)
13:50 uur Ecosysteem bodem/substraat en de invloed op plantgezondheid door Martijn Bezemer (NIOO-KNAW)
14:30 uur Rondleidingen langs posterpresentaties in de kassen
15:30 uur Pauze
16:00 uur Eerste serie workshops
17:00 uur Tweede serie workshops
18:00 uur Buffet
20:00 uur Afsluiting

Kosten

De kosten voor deze bijeenkomst bedragen € 25 voor leden van LTO Noord Glaskracht, LLTB en ZLTO en Plantum indien u direct betaalt via iDEAL. De kosten voor niet-leden bedragen € 75. Ontvangt u liever een factuur, dan betaalt u € 7,50 extra (dit kunt u op het aanmeldformulier aangeven).

Verlenging spuitlicentie

Deze bijeenkomst kunt u ook mee laten tellen als dagdeel voor verlenging spuitlicentie, onderdeel Teelt. Kosten voor verlenging spuitlicentie bedragen € 50. Vergeet uw spuitlicentiepas niet mee te nemen naar de bijeenkomst.

Aanmelden

Meld u aan via het aanmeldformulier. Aanmelden is verplicht en kan tot en met 5 maart 2018, 16.00 uur, mits er nog plaats is (maximaal 150 deelnemers).

Annuleren

Annuleren kan alleen schriftelijk via peekhoff@ltoglaskracht.nl. Bij annulering 48 uur voor de bijeenkomst wordt uw inschrijfgeld, minus € 7,50 administratiekosten, terugbetaald. Daarna wordt uw inschrijving als definitief beschouwd. In overleg kunt u een vervanger sturen.

Alle genoemde kosten zijn per persoon en exclusief btw.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met Petra Eekhoff, mobiel 06 132 206 43, e-mail peekhoff@ltoglaskracht.nl

Deze bijeenkomst is mede mogelijk gemaakt door de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmateriaal.