www.brain-studie.nl

Presentatie

Presentatie BRAIN-studie

Deze ochtend zal een presentatie gehouden worden voor ouders, maar ook andere geïnteresseerden kunnen aanschuiven. Wat gaan we onderzoeken tijdens deze studie? Met welk doel? Kom binnen lopen en luister mee naar wat dit baanbrekende onderzoek allemaal te bieden heeft. De presentatie zal in het Nederlands zijn ivm de (Nederlandse) ouders.

Organisator Leerstoelgroep Host Microbe Interactomics
Datum

do 5 april 2018 10:00 tot 11:45

Locatie Impulse, gebouwnummer 115
Stippeneng 2
6708 WE Wageningen
0317 48 28 28
Zaal/kamer Grote hal

BRAIN-studie en deelnemers

Tijdens de BRAIN-studie wordt onderzocht welke veranderingen plaatsvinden in het lichaam van kinderen die het fewfoods-dieet volgen. Deze studie is wereldwijd het eerste onderzoek waarmee met behulp van hersenscans (fMRI) het effect van een fewfoods-dieet op de hersenfuncties in kaart wordt gebracht. Ook wordt onderzoek gedaan naar het effect van het fewfoods-dieet op de micro-organismen in de darm (de microbiota) en naar allerlei factoren die gemeten kunnen worden in bloed, wangslijm, urine en ontlasting. Meer informatie vindt u op de website van de BRAIN-studie.

ADHD-therapie op maat

Doel van de studie is om na te gaan wat het effect van een fewfoods-dieet is op de hersenfunctie van kinderen, en om biomarkers te vinden die kunnen voorspellen of ADHD bij een kind wordt getriggerd door voeding. Wellicht kan uiteindelijk een eenvoudige ADHD-therapie ontwikkeld worden die gebaseerd is op de individuele samenstelling en activiteit van de microbiota.

Programma

Programma van de ochtend ziet er als volgt uit:

9.30 uur Ontvangts met koffie
10.00 uur Uitleg BRAIN-studie door BRAIN-onderzoekers
11.00 uur Pauze
11.15 uur Discussie, bespreken PR en ruimte voor vragen

Je bent welkom om aan te sluiten en mee te discussiƫren! Aanmelden is niet nodig, de inloop is geheel vrij.