Presentatie nieuw smaakmodel Paprika

Presentatie

Presentatie nieuw smaakmodel voor paprika

Wageningen UR Glastuinbouw heeft in samenwerking met de veredelingsbedrijven Rijk Zwaan en Enza een model ontwikkeld om sneller het smaakniveau van blokpaprika’s te kunnen voorspellen. Het onderzoek is mede gefinancierd door het programma TTI Groene Genetica en is mogelijk gemaakt door de in kind bijdrage door de 'Vrienden van het Smaakmodel Paprika', een groep van drie vooraanstaande paprikatelers. Op 22 september is de officiële presentatie van het model.

Organisator
Datum

di 22 september 2015 15:00

Locatie Bleiswijk
Violierenweg 1
2665 MV Bleiswijk
0317 - 485 606

Aan de hand van enkele te meten inputparameters voorspelt het model de uitslag van het consumentenpanel. Dit nieuwe smaakmodel paprika maakt een versnelling en een verbetering van de smaakmeting van paprika’s mogelijk. Het model opent voor de Nederlandse paprikaveredelaars, paprikatelers en handel nieuwe mogelijkheden gerichter te gaan werken aan de verdere verbetering van de smaak van hun producten.

Ook smaakmodellen voor tomaat en voor meloen

Wageningen UR Glastuinbouw ontwikkelde eerder smaakmodellen voor tomaat en voor meloen. Smaakmodellen maken een snellere en consequentere meting van smaakniveaus mogelijk. Deze metingen worden toegepast in veredelingsprogramma’s en bij het ontwikkelen van teeltrecepten. Daarnaast vereenvoudigen ze de communicatie tussen ketenpartners en maken ze gerichte actie op smaakverbetering in de keten mogelijk, zodat er meerwaarde wordt gecreëerd en de consument beter bediend wordt.

De officiële presentatie van het model staat gepland op 22 september, maar partijen met kunnen zich nu al melden voor het uitvoeren van metingen bij Smaakteam Bleiswijk via Wouter Verkerke. Ook voor vragen over modelontwikkeling bij andere producten kunt u terecht bij Wouter Verkerke.