Programma: Europese Dag van de Talen

Op zaterdag 26 september is het de Europese Dag van de Talen. Deze dag is in 2001 in het leven geroepen door de Raad van Europa om de diversiteit aan Europese talen in het zonnetje te zetten, én om mensen aan te sporen tot het leren van verschillende Europese talen.

Dit kunnen wij als expertisecentrum voor taal en communicatie natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Wij nodigen u van harte uit om op vrijdag 25 september stil te staan bij deze dag. Speciaal voor u organiseren wij vier gratis aan taal gerelateerde workshops. U kunt zich voor een of meer workshops inschrijven.

Organisator Wageningen in'to Languages

vr 25 september 2015 09:00 tot 15:00

Locatie Impulse, building number 115
Stippeneng 2
6708 WE Wageningen
+31 317-482828

U kunt zich niet meer aanmelden.

• 09.30 uur: Hoe kan ik u van dienst zijn? Engels voor facilitair medewerkers

Bent u het eerste aanspreekpunt voor medewerkers of studenten van de universiteit en wordt u steeds vaker in het Engels aangesproken? En wilt u die mensen in zo'n geval zelfverzekerd en klantgericht te woord kunnen staan? Tijdens deze workshop leert u iemand beleefd te begroeten, een kort praatje te maken en diverse andere nuttige zinnen. (Drs. Warda Nejjari)

• 10.45 uur: De Nederlanders en hun taal

Tijdens deze workshop maakt u kennis met de Nederlanders en hun taal. Waarom gebruiken ze bijvoorbeeld zoveel verkleinwoordjes? Wanneer geeft u iemand drie kussen en wanneer schudt u hem of haar alleen de hand? En wat zeggen Nederlandse gezegdes en uitdrukkingen over het karakter en de geschiedenis van de Nederlanders? Uzelf voorstellen in het Nederlands, iemand formeel of informeel groeten, uw naam spellen, een drankje bestellen in een bar, de rekening betalen... Tijdens deze workshop leert u alles wat u moet weten om u in het dagelijks leven te redden. (Drs. Lidy Zijlmans)

• 12.00 uur: Knäckebröd, IKEA, ABBA en Pippi Langkous

Dat roepen Nederlanders vaak als ik vertel dat ik uit Zweden kom. Goed, dan hoeven we het daar niet over te hebben! Dit wordt een vrolijke, informele en interactieve workshop over de Zweedse taal en cultuur, die verder gaat dan de bekende clichés. Laat je een uurtje verrassen. (Drs. Britta Johansson)

• 13.15 uur: Pozjalusta! Alstublieft!

Russisch is een taal die door de 140 miljoen inwoners van het land en door 124 verschillende bevolkingsgroepen gesproken wordt. In deze workshop ziet u dat de Russische taal dichter bij u is dan u zou denken. Uw naam in het Russisch opschrijven, dat is pas een uitdaging! (Drs. Tatjana van Merwijk-Panina)