Publiek Debat over Europese Ruimtevaart in 22 ESA lidstaten

Activiteit

Publiek Debat over Europese Ruimtevaart in 22 ESA lidstaten

Zo’n 2000 burgers, afkomstig uit 22 Europese landen, zullen op 10 september 2016 deelnemen aan het eerste publieke debat over Europese ruimtevaart. Dit debat op ongekende schaal wordt in alle 22 lidstaten van de Europese Ruimtevaart Organisatie (ESA) georganiseerd op dezelfde dag gebruik makend van een unieke methodologie.

Organisator Wageningen Economic Research
Datum

za 10 september 2016

Locatie Noordwijk

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Er komen zo’n 100 burgers per lidstaat bij elkaar. Deze burgers zullen zo veel mogelijk de diverse sociaal-demografische kenmerken van het land vertegenwoordigen. Dit geeft de burgers de kans om gedurende de gehele dag te debatteren, hun mening te geven en te participeren in het definiëren van prioriteiten met betrekking tot alle aspecten van huidige en toekomstige ruimtevaartprogramma’s. Binnen 48 uur na het debat zullen de resultaten worden gecommuniceerd naar Jan Woerner, de algemeen directeur van ESA. ESA streeft naar openheid naar de maatschappij en wil met burgers de dialoog aangaan.

Ruimtevaartvluchten, ruimtevaartwetenschap, -onderzoek, -technologie en -innovatie , kunnen behulpzaam zijn bij maatschappelijke uitdagingen en kunnen een bron van inspiratie zijn voor toekomstige generaties.

Het Publieke Debat over Europese Ruimtevaart is een primeur: het is de eerste keer dat de toekomst van de ruimtevaart het onderwerp is van zo’n evenement in zo veel landen. Het debat wordt georganiseerd door de Europese Ruimtevaart Organisatie en gecoördineerd door de Franse organisatie Missions Publiques, met de ondersteuning van lokale organisaties die het debat in de lidstaten organiseren.

Kom en neem deel op 10 september aan deze wereldprimeur! Tot die tijd kunt u ook informatie over dit initiatief delen met anderen en hen uitnodigen om hun visie over ruimtevaartbeleid te delen!

Ga voor meer informatie naar de perspagina van website of neem contact op met ons.