Alumnibijeenkomst

Reünie 50e jaars - zaterdag 17 november 2018 - startjaar 1968

De voorbereidingen om de terugkomdag voor de 50e-jaars reünisten tot een onvergetelijke dag te maken, zijn in volle gang. Gestart aan de Wageningen Universiteit in 1968? University Fund Wageningen (UFW) en KLV nodigen u van harte uit om aan dit evenement deel te nemen.

Organisator Universiteitsfonds Wageningen
Datum

za 17 november 2018

za 17 november 2018 10:15 tot 21:00

Locatie Orion, gebouwnummer 103
Bronland 1
103
6708WH Wageningen
0317 48 87 77

Programma


10.15 - 11.00 Ontvangst met koffie & thee en netwerken
11.00 - 11.15 Welkom door dagvoorzitter uit commissie
11.15 - 12.00 Presentatie prof. dr. Arthur Mol
12.00 - 13.00 Themalezingen 'Boer zoekt toekomst'
13.00 - 15.00 Groepsfoto met aansluitend lunch
15.00 - 17.00 Excursieprogramma, keuze uit:
Rondleiding Wageningen Campus
Nostalgische Tour door Wageningen
Herontdekken Wageningen op eigen gelegenheid
17.00 - 21.00 Aperitief met aansluitend een diner

Thema 'Boer zoekt toekomst'

De missie van de Nederlandse landbouw na de tweede wereldoorlog was ‘nooit meer honger’. De overheid zette in op schaalvergroting en op structuur- en cultuurmaatregelen om zo de landbouw doelmatiger en doeltreffender te maken. Voor boeren betekende dit in de praktijk dat hij kon kiezen uit uitbreiden of specialiseren, en anders emigreren of zijn bedrijf opgeven.

Schaalvergroting en eenzijdige cultures zijn nog steeds aan de orde van de dag, met megastallen, kippenfarms, intensief gebruik van antibiotica en gewasbestrijdingsmiddelen, etc. Het is steeds duidelijker dat de landbouw hierbij tegen grenzen aanloopt. Ook voor boeren is duidelijk dat er veel moet gebeuren om niet op een dood spoor te belanden, en de meeste boeren willen ook wel veranderen, dat is bekend.

In de thema-sessie zullen enkele sprekers verduidelijken welke factoren het de boeren moeilijk maken te veranderen, maar ook zullen zij aangeven welke economische en maatschappelijke aspecten de boer kunnen helpen zijn toekomst in te vullen. Jaargenoot Toon Wassenberg zal de discussie leiden.

Excursieprogramma

Optie A - Rondleiding Wageningen Campus door studenten

Optie B - Nostalgische toer door Wageningen langs bekende gebouwen uit het verleden (deze excursie is volgeboekt, u kunt zich nog aanmelden voor de twee overige excursies)

Optie C - Herontdekken Wageningen op eigen gelegenheid

Reüniegift 'Geef om de mooiste plek van Wageningen'

Doe mee met de reuniëgift en steun het Belmonte Arboretum. Dedde Smid: “Onze grote wens is de aanschaf van een tweedehands elektrisch karretje met kiepbak om het gereedschap voor de vrijwilligers en de tent voor bruiloften te vervoeren.

Met dit wagentje kunnen we de pagodetent en stoelen gemakkelijker vervoeren binnen de tuin en hoeven de, veelal wat oudere, vrijwilligers geen zware spullen meer te dragen. Daarnaast wordt dit karretje gebruikt bij het tuinonderhoud: twee vliegen in één klap dus! We willen graag een elektrisch wagentje omdat dat stil en schoon is.”

Reüniecommissie

De reüniecommissarissen van startjaar 1968 zijn:

- Cor van den Boogaard (WSV Ceres)
- Jogchem de Jonge (WSV Ceres)
- Joke Koppius-Odink (WVSV)
- Ger Naber (Unitas)
- Joop van Raaij (KSV Franciscus)
- Pieter Wiersma (SSR-W)