Seminar

Seminar: 3D-printen toepassen in het onderzoek

Wat kan je met 3D-printen? Waarschijnlijk meer dan je denkt. Voor het doen van je onderzoek kan je bijvoorbeeld eenvoudig en goedkoop de naar jouw wensen ontworpen objecten printen, die via conventionele technieken van vervaardigen erg moeilijk en kostbaar zijn om te maken. Bijvoorbeeld specifieke bakjes voor plantenzaden en houders van sensoren.

Organisator Shared Research Facilities
Datum

ma 26 oktober 2015 12:00 tot 13:30

Locatie Impulse, gebouwnummer 115
Zaal/kamer Speakerscorner

Ook kan je met 3D-printen snel een prototype maken. Bij 3D-printen kan je gebruik maken van een steeds groter aanbod aan materialen: diverse plastics, rubber en metalen als aluminium, rvs en titanium.

Tijdens de presentatie krijg je voorbeelden van de toepassingen van 3D-printen in onderzoek. Ook worden de locaties op Wageningen Campus gepresenteerd waar je kan printen: op dit moment zijn er al 3 locaties zijn waar gebruik kan worden gemaakt van 3D-printers, en vanaf 2016 zelfs al op 4 plekken op de campus!

Een presentatie die je dus niet kan missen!

Het seminar wordt verzorgd door de Ontwikkelwerkplaats, Tupola, Phenovation en FabLab in samenwerking met CAT-AgroFood Shared Research Facilities.

Iedereen van binnen en buiten Wageningen UR is welkom om het seminar bij te wonen.