Seminar

Seminar Applications of 3T-MRI in food, health and consumer research

Wat triggeren smaken en geuren in het brein van consumenten? En hoe worden deze responsen beïnvloed door nutriënten inhoud, honger, verzadiging en persoonlijke kenmerken? Welke effecten hebben eigenschappen van voeding op de dynamiek in de maag en verzadiging? Tijdens dit (Engelstalige) seminar, dat ter gelegenheid van 5 jaar van onderzoek met 3T-MRI op het gebied van voeding en gezondheid wordt georganiseerd, presenteren onderzoekers toepassingen van 3T-MRI in het domein van voeding die deze en andere uitdagende vragen kunnen beantwoorden.

Organisator Alliantie Voeding Gelderse Vallei; WUR Shared Research Facilities; Wageningen University & Research; WUR-Humane Voeding; Ziekenhuis Gelderse Vallei
Datum

di 15 november 2016 14:30 tot 17:45

Locatie Impulse, gebouwnummer 115
Stippeneng 2
6708 WE Wageningen
0317 48 28 28
Zaal/kamer Speakerscorner

Om de horizon nog verder te verbreden, worden tevens de rol van 3T-MRI in sportgeneeskunde en neuromarketing gepresenteerd. U bent van harte welkom om deel te nemen aan dit seminar om meer te weten te komen over de mogelijkheden van 3T-MRI voor onderzoek op het gebied van voeding, gezondheid en consumentenperceptie, en om de experts te ontmoeten.

Helaas is de inschrijving voor dit seminar gesloten.

Programma (voertaal seminar Engels)
14:30 Registration, coffee and tea
14:50 Welcome Dr. Edda Neuteboom, Business Developer Wageningen University & Research, Shared Research Facilities
15:00 3T-MRI: 5 years of tunnel vision prof. Kees de Graaf, Chairman Division of Human Nutrition, Professor in Sensory Science and Eating Behaviour, Wageningen University
15:15 Look, taste, swallow and beyond – measuring food-gut-brain interactions with MRI Dr. Paul Smeets, Senior scientist, Wageningen University
15:30 Stimulate your nose in the MRI: brain response on odour and taste Dr. Sanne Boesveldt, Assistant professor, Wageningen University
15:45 Break
16:00 Beyond body weight: measuring body composition with MRI/MRS Dr. Marco Mensink, Assistant professor Nutrition and Health, Wageningen University
16:15 Role of imaging in elite sports – from diagnosis to gold Bas Maresch, radiologist Radiologisch Centrum voor Topsport
16:30 How commercials seduce: fMRI in consumer neuroscience Nienke Tjalma, MSc., Researcher neuroimaging Alpha.One
16:45 Meet the experts & drinks