Seminar gezonde leefstijl effectief stimuleren

Seminar

Seminar vezels & gezondheid

Steeds meer wordt uit wetenschappelijk onderzoek duidelijk dat voedingsvezels een cruciale rol spelen in onze gezondheid. Via de werking in ons darmstelsel dragen voedginsvezels bij aan het versterken van ons immuunsysteem. Maar welke voedingsvezels zijn dit en wat doen ze precies in ons lichaam? En welke producten kun je ermee maken en hoe waardeert de consument dat?

Organisator Wageningen Academy en het European Bakery Innovation Center
Datum

ma 24 september 2018

Locatie European Bakery Innovaton Center, Papendrecht
Prijs € 399,00

Programma

9.00 uur Inloop en ontvangst bij European Bakery Innovation Centre (EBIC) in Papendrecht
9.30 uur Opening Dr. ir. Peter Weegels, directeur EBIC
9.45 uur Gezondheidsbevordering door toepassing van specifieke voedingsvezels Dr. Juriaan Mes, Wageningen Food & Biobased Research
10.15 uur De rol van voedingsvezels in (buik) gezondheid Msc. Hanneke van Essen en Marloes Smink, Maag, Lever & Darm Stichting
10.45 uur Pauze
11.15 uur Technologische toepassingen van voedingsvezels Ing. Martijn Noort, Wageningen Food & Biobased Research
11.45 uur De productie en toepassing van inuline, een wateroplosbare vezel Dr. Matthew de Roode, Innovation Manager van Sensus
12.15 uur Vezelrijke lunch
13.15 uur Van vezeltoepassing naar smakelijke consumentenproducten Susanne de Raaij, eigenaar en voedingskundige bij Biobite Nederland BV
13.45 uur Keuzegedrag van consumenten voor nieuwe en gezonde producten Dr. Monique Vingerhoeds, Wageningen University & Research
14.15 uur Samenvatting & openstaande vragen Dr. ir. Peter Weegels, directeur EBIC
14.30 uur Afsluitende netwerkborrel

Doelgroep

Dit seminar is interessant voor iedereen die professioneel bezig is met voeding en gezondheid zoals bakkers en andere zelfstandige food- en/of gezondheidsondernemers, diëtisten, leefstijlcoaches, beleidsmakers, artsen, productontwikkelaars, onderzoekers, programma managers, innovatie managers en product managers.

Resultaat

Na het seminar beschikt u over een breder en dieper (deels wetenschappelijk) inzicht over de werking van voedingsvezels in ons lichaam en toepassing van voedginsvezels in producten. Daarnaast hoort u over het belang van voedingsvezels voor onze gezondheid, de technische kenmerken en mogelijkheden van diverse soorten voedingsvezels. Tenslotte hoort u ook hoe consumenten vezelrijke producten waarderen en wat van belang is bij een succesvolle ontwikkeling van producten met voedingsvezels.

Cursusleiders

De cursusleiders van dit programma zijn Peter Weegels en Astrid Kühlkamp, alle twee verbonden aan Wageningen University & Research.