Sharing Innovation - Where science meets busines

Sharing Innovation - Where science meets business

Onder de titel 'Sharing Innovation’ organiseren Wageningen University and Research (WUR), gemeente Veenendaal, Stichting ICT-Valley en VNO-NCW Midden op donderdagmiddag 11 Oktober 2018 voor de vierde keer een ontmoeting tussen onderzoekers en ondernemers. Tijdens het event worden een aantal lopende innovatieve pilots gepresenteerd, daarnaast gaan we vooral op zoek naar nieuwe innovatieve ideeën en samenwerkingen. Agrofoodbedrijven pitchen hun actuele vraagstukken om vervolgens te brainstormen met andere (IT) bedrijven en wetenschappers over mogelijke oplossingen. Cross-over ideeën met potentie kunnen mogelijk een plek krijgen binnen ICT Campus en daar verder worden uitgewerkt.

Organisator Wageningen University and Research (WUR), gemeente Veenendaal, Stichting ICT-Valley en VNO-NCW Midden

do 11 oktober 2018 15:00 tot 17:30

Locatie Impulse, gebouwnummer 115
Stippeneng 2
6708 WE Wageningen

14.30 uur - Inloop/koffie
15.00 uur - Welkom door Gerrit Valkenburg en opening door wethouder Marco Verloop (gemeente Veenendaal) en Sebastiaan Berendse (WUR)
15.05 - 15.15 - Presentatie ICT Campus en Digital FoodValley Hub
15.15 - 15.25 - Presentatie Big Data @ WUR door Willem Jan Knibbe (Head of Wageningen Data Competence Center)
15.25 - 15.55 - Diverse pitches
15.55 - 16.55 - Uitleg en start projectencarrousel
16.55 - 17.00 - Samenvatting van de middag en afsluiting
17.00 - 17.30 - Netwerkborrel

Pitches

• Gemeente Barneveld: Monitoring buitengebied
  • Mprise: Blockchain/VR in de sierteelt

Projectencaroussel met onder meer:

• Gemeente Barneveld: is big data dé oplossing voor het monitoren van activiteiten en het meten van de luchtkwaliteit in en om leegstaande stallen in het buitengebied?
  • Het Poultry Expertise Centre: samenwerkingen met WUR en de ICT-sector zijn van belang voor het oplossen van de Fipronil-problematiek. Draag jij je steentje bij?
  • WUR: is FIWARE, een Europees netwerk dat ontwikkelaars de mogelijkheid geeft nieuwe (mobiele) toepassingen te ontwikkelen, een geschikt aanknopingspunt voor samenwerking?
  • Moba: welke data is er allemaal uit eieren te halen en wat voor applicaties kun je met deze ‘ei-data’ ontwikkelen?