Cursus

Snijpracticum voor leerlingen

Wat zie je als je naar een koe of een varken kijkt? Alleen vacht en huid? Onder die buitenkant gaat nog zoveel meer schuil: spieren, pezen, botten en organen. Universitair docent Arie Terlouw neemt uw leerlingen in dit practicum mee in de wereld van de anatomie van het zoogdier, met in het bijzonder dat van het varken.

Organisator Food Valley Netwerk VO-HO
Datum

vr 14 december 2018 09:30 tot 15:00

di 18 december 2018 09:30 tot 15:00

Duur In de week van 4 februari 2019 vindt nog een snjpracticum plaats. De exacte datum volgt in september 2018.
Locatie Forum, building number 102
Droevendaalsesteeg 2
102
6708 PB Wageningen
0317–482160

Programma

09:30 Aankomst Forumgebouw
09:30 - 10:00 Ontvangst met thee/koffie
10:00 -12:00 1e practicumronde: Anatomie van het zoogdier (voornamelijk organen van de buikholte)
12:00 - 13:00 Lunch*
13:00 - 15:00 2e practicumronde: Het mergpijpje (beenstuk van een rund)
15:00 - 15:30 Afronding/evaluatie met een drankje
*Zelf meenemen of te koop in het restaurant op de 1e verdieping. Betaling alleen met PIN. Voor drinken wordt gezorgd.