Webinar

Sterk Grasland

Het innovatiecentrum Dairy Campus en Wageningen University & Research (WUR) organiseren het webinar Sterk Grasland. Dit webinar staat in het teken van herstel en voorkomen van schade door muizen, water en droogte.

Organisator Dairy Campus en Wageningen University & Research
Datum

di 14 april 2020 13:00 tot 14:45

Locatie Dairy Campus

Tijdens dit webinar wordt een beeld geschetst van de actuele staat van het grasland in Noord-Nederland. Wat zijn de bedreigingen? Wat zijn gevolgen van bodemschade?

Het oorspronkelijke plan was om deelnemers fysiek op innovatiecentrum Dairy Campus uit te nodigen voor een seminar op 14 april. Echter, de maatregelen omtrent het coronavirus zorgen ervoor dat we een digitale overstap maken. Hiervoor hebben een interessant programma samengesteld met de volgende onderwerpen:

Soil (bodem)

Valentina Sechi: Scientific Project Manager - Wetsus: Organic matter contributes to prevent soil erosion and land flooding and can play a role in climate mitigation. (in English)

Veldmuis

Bastiaan Meerburg, Plaagdierexpert - MBA / WUR vertelt onder meer over fikse schade die veldmuizen kunnen aanrichten in graspercelen. Wat drijft een veldmuis en hoe bestrijden we dit knaagdier?

Grasland

Bert Philipsen, Projectleider Amazing Grazing - WUR gaat onder meer in op maatregelen die dit voorjaar nog getroffen kunnen worden om

een robuust grasland te creƫren dat bestand is tegen wisselende omstandigheden als gevolg.

Lees hier het volledige programma en meld u hieronder direct aan voor deelname