Activiteit

Student incubator StartHub Wageningen viert haar eerste verjaardag met een Lean Camp over Food en IT

Op 18 november bestaat StartHub Wageningen 1 jaar. Om dit te vieren organiseert de student incubator een evenement waar startups, entrepreneurs, studenten, PhD’s en experts uit de voedingswereld en IT bij elkaar komen om te werken aan (nieuwe) business ideeën samen met experts op het gebied van ondernemen. Het evenement vindt plaats tijdens de Global Entrepreneurship Week.

Organisator StartHub Wageningen

wo 18 november 2015 13:00 tot 17:00

Locatie Triton, gebouwnummer 119
Vijfde Polder 1
6708 WC Wageningen
0317 48 26 25

18 november bestaat StartHub Wageningen exact 1 jaar. Jannet de Jong, incubation manager, is enthousiast: “Vorig jaar zijn we vanaf scratch begonnen met het ontwikkelen van een fysieke locatie waar studenten en PhD’s van Wageningen University bij elkaar kunnen komen om aan hun ondernemersidee te werken of meer kunnen leren over het ondernemerschap. Ondertussen huren een aantal startups een kantoor bij ons, worden de evenementen die we organiseren goed bezocht en is in september het eerste StartHub studentenbestuur gestart”.

Lean Camp over voeding en IT

Om het eerste jaar te vieren wordt er een Lean Camp georganiseerd waar voeding- en IT-experts bij elkaar komen om samen met professionals op het gebied van ondernemerschap te werken aan nieuwe ideeën voor startups of samen te zoeken naar oplossingen voor problemen waar startups of bedrijven mee worstelen. Lean Camp is een ‘high-energy event’, waar de deelnemers zelf de agenda bepalen en in kleine groepen voor korte sessies uiteengaan. Professionals, studenten en PhD’s met kennis over IT, voeding of ondernemerschap zijn van harte welkom om met een frisse blik naar de vragen te kijken of zelf ideeën voor hun onderneming in te brengen.

StartHub Wageningen

StartHub Wageningen is een plek voor bachelor, master en PhD studenten en net afgestudeerden met een ‘entrepreneurial-mind’ op Wageningen Campus. De incubator organiseert interactieve workshops, financiering, huisvesting, coaching door experts en een netwerk met alle professionals die je nodig hebt om je business idee te laten groeien. Op de website van StartHub Wageningen vind je meer informatie over de incubator en kan je je aanmelden voor de Lean Camp. StartHub Wageningen is een initiatief van Wageningen UR, StartLife en Climate-KIC.