Sustainable Tourism: Rethinking the future

MOOC

Sustainable Tourism: Rethinking the future

In deze gratis online cursus (MOOC) doe je kennis en vaardigheden op om op een andere manier naar de huidige toeristische ontwikkelingen te kijken en na te denken over manieren om de toekomst van de sector te veranderen.

Organisator Wageningen University & Research
Datum

di 5 maart 2019 tot do 15 augustus 2019

Duur Inschrijven is mogelijk vanaf 29 juni 2018
Setup Online
Prijsomschrijving Gratis
Prijs Gratis

Over de cursus

Weet je hoe enorm groot het toerisme is en hoe snel deze sector zich ontwikkelt? En wil je graag nuttige discussies voeren over hoe het toerisme zich nu en/of in de nabije toekomst ontwikkelt? Dan is deze cursus echt iets voor jou!

Leer meer over de verschillende sociaalwetenschappelijke perspectieven over het toerisme. Pas deze perspectieven toe op een toeristisch praktijkvoorbeeld van jouw keuze, en geef regelmatig feedback om je inzichten te delen met experts en de andere cursusdeelnemers.

Je leert over en werkt aan veelbelovende en nieuwe toeristische ontwikkelingen, zoals Van Life en vrijwilligersreizen (‘voluntourism’).

In deze cursus ga je kijken naar deze en andere inspirerende veranderingen in de toeristische sector. Je interdisciplinaire inzichten ga je gebruiken om na te denken over hoe de status quo in het toerisme doorbroken kan worden. Alternatieven kunnen alleen werkelijkheid worden als we de ruimte bieden aan voortdurende discussie en naar voren brengen van nieuwe ideeën.

Niet alleen hier is er ruimte voor discussie, ook na afronding van deze MOOC wordt een platform geboden voor lopende discussies over ontwikkelingen in de toerismesector. Via sociale media word je uitgenodigd om contact te houden met nieuwe ideeën.

Wat je gaat leren

  • Hoe inzichten uit verschillende toeristische vakgebieden kunnen worden toegepast op actuele ontwikkelingen in de toerismesector
  • Wat de laatste toeristische ontwikkelingen over de hele wereld zijn
  • Manieren om deel te nemen aan lopende discussies over ontwikkelingen voor de toekomst van het toerisme

XSeries ‘Sustainable Tourism’

Deze MOOC maakt deel uit van de XSeries ‘Sustainable Tourism’. Je leert meer over de ontwikkelingen in het toerisme en de onderlinge samenhang van toerisme, economie, maatschappij en milieu. Draag bij aan de grootste groeiende economie ter wereld en maak deze groener! Lees meer.

Maak kennis met de docenten