Sustainable Urban Development: Discover Advanced Metropolitan Solutions (AMSURB1x)

MOOC

Sustainable Urban Development: Discover Advanced Metropolitan Solutions

Volg deze gratis online cursus en leer waarom steden een centrale rol spelen bij het oplossen van uitdagingen op het gebied van wereldwijde verstedelijking en duurzaamheid, en hoe je nu de stad van morgen bouwt.

Organisator Wageningen University & Research

di 4 september 2018 tot do 12 september 2019

Duur Deze MOOC is open voor inschrijving.
Setup Online
Prijsomschrijving Gratis

Over de cursus

Wist je dat steden minder dan 3 procent van het aardoppervlak in beslag nemen, maar dat meer dan 50 procent van de wereldbevolking in de stad woont? En dat steden verantwoordelijk zijn voor meer dan 70 procent van de wereldwijde uitstoot van schadelijke stoffen naar het milieu? Grote steden en hun achterland (samen grootstedelijke regio's genoemd) dragen in grote mate bij aan uitdagingen op het gebied van de wereldwijde verstedelijking en duurzaamheid, maar ze spelen ook een essentiële rol bij het oplossen van diezelfde uitdagingen.

Wil je weten wat de uitdagingen voor de grootstedelijke gebieden van de eenentwintigste eeuw zijn en hoe deze uitdagingen ter plaatse en door de stadsbewoners zelf opgelost kunnen worden? Dan is deze MOOC over Sustainable Urban Development echt iets voor jou!

De gigantische problemen waarmee steden tegenwoordig te maken hebben, zijn niet een-twee-drie op te lossen. Ze vragen om een holistische, systemische en brede aanpak waarbij verschillende expertises en vakgebieden betrokken zijn, zoals stedelijke planning, stedelijk ontwerp, stedenbouwkunde, systeemanalyse, beleidsvorming, sociale wetenschappen en ondernemerschap.

Deze MOOC gaat over de integratie van verschillende vakgebieden binnen de grootstedelijke context. De cursus is opgezet in een uniek matrixformaat, zodat je je kunt richten op een specifiek grootstedelijk probleem of thema dat jouw interesse heeft.

We maken allemaal deel uit van de problemen én de oplossingen, en daarom moedigen we je aan actief mee te doen! Je krijgt de kans de leefomstandigheden in je eigen woonplaats te gaan verkennen en je leefomgeving te vergelijken met die van de wereldgemeenschap.

Je bedenkt mogelijke oplossingen voor de problemen in jouw woonplaats en wat er nodig is om deze oplossingen in de praktijk te brengen. Met je deelname aan deze cursus lever je ook een bijdrage aan breder onderzoek naar de grootstedelijke regio als complex systeem.

We nodigen je van harte uit om je te gaan verdiepen in de noodzakelijke principes om grootstedelijke regio's om te vormen tot rechtvaardige, welvarende en duurzame woonplaatsen.

Deze MOOC maakt deel uit van het onderwijsprogramma van het Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions en is ontwikkeld door Wageningen University & Research en de TU Delft, twee van de universiteiten die het AMS-instituut hebben opgericht.

Wat je gaat leren

• De belangrijkste problemen waarmee grootstedelijke regio's te maken hebben
  • Wat er aan deze problemen gedaan kan worden
  • Voorbeelden van duurzame grootstedelijke interventies en oplossingen
  • Hoe je kritisch nadenkt over en deelneemt aan het debat over duurzame steden
  • Innovatieve oplossingen voor de leefomgeving in je eigen woonplaats

Maak kennis met de docenten

Andere interessante MOOCs

Vind je deze MOOC interessant? Bekijk dan ook eens de MOOC Co-Creating Sustainable Cities en de MOOC Engineering: Building with Nature.