Symposium: De positie van dieren in onze maatschappij

Symposium: De positie van dieren in onze maatschappij

Op 17 december 2019 vindt in Wageningen het mini-symposium ‘De positie van dieren in onze maatschappij’ plaats. Tijdens dit symposium wordt ook stilgestaan bij het vertrek van programmamanager Ferry Leenstra bij Wageningen Livestock Research.

Organisator Wageningen Livestock Research

di 17 december 2019 13:00 tot 19:00

Locatie Forum, gebouwnummer 102
Droevendaalsesteeg 2
6708 PB Wageningen
0317–482160

Veranderende verhouding tot dieren

“To explore the potential of nature to improve the quality of life” is de missie van Wageningen University & Research (WUR). Dieren zijn daarin belangrijk, als productiedier, als gezelschapsdier, als proefdier, als plaagdier, als wild dier. De positie van dieren in al hun functies in onze maatschappij verandert, omdat onze verhouding tot en visie op dieren verandert.

Dialoog

Wat betekent dat voor Wageningen University & Research en met name voor dierwetenschappen, waarvoor dieren en dierlijke productie de kern zijn? Met dit symposium willen we samen met boegbeelden uit de sector én de bezoekers van het symposium de rol van het dier en de betekenis daarvan voor WUR verder verkennen en invullen.

Afscheid van Ferry Leenstra

Tijdens het symposium staan we ook stil bij het vertrek van Ferry Leenstra bij Wageningen Livestock Research. Zij werkte gedurende haar loopbaan aan de verschillende rollen en functies die dieren in onze maatschappij vervullen.

13:00 Ontvangst met koffie en thee
13:30 Welkom door Geert van der Peet
13:35 “Kansen voor het dier in een circulaire bio-economy, positie van het dier bij WUR” door Martin Scholten
13.55 “Landbouwhuisdieren in een internationaal perspectief” door Ruud Tijssens