Symposium

Symposium: Hygiëne voor veilig voedsel en gezondheid

Dit symposium gaat over reiniging- en desinfectieprocedures in de levensmiddelenindustrie. Effectieve reiniging- en desinfectieprocedures zijn essentieel voor het elimineren en beheersen van microbiologische risico's, zowel bij voedselproductie als in de gezondheidszorg. Tijdens dit symposium leert u over werkprotocollen voor hygiëne, nieuwe ontwikkelingen en de praktijk in de levensmiddelenindustrie en de gezondheidszorg. U krijgt inzicht in het belang van goed ontworpen apparatuur, bestaande en nieuwe methodes voor reiniging en desinfectie, het valideren en controleren van deze methodes en het belang van goede (hand)hygiëne.

Organisator Wageningen Food & Biobased Research
Datum

di 1 oktober 2019 09:00 tot 18:00

Locatie Hotel De Wageningsche Berg, Wageningen
Prijs € 140,00

Naast een divers inhoudelijk programma – grotendeels Nederlands gesproken - is er volop ruimte voor uitwisseling van kennis en ervaringen en om te netwerken. De dag wordt afgesloten met een interactieve discussie.

Programma
09.00 uur Ontvangst en koffie
10.00 uur Opening door dagvoorzitter Remko Stolk (commercieel directeur Asito)
10.15 uur Hygiënisch ontwerp van levensmiddelenfabrieken, Huub Lelieveld (oprichter EHEDG /President GHI)
10.45 uur Zin en onzin van bemonstering van product & omgeving, Martine Reij (Wageningen University & Research)
11.15 uur Microbiological control in the food, dairy and beverage sector from cleaning and disinfection (Engelstalig), Peter Littleton (Technical Director Christeyns Food Hygiene)
11.45 uur 11.45 uur 'Lust je ook een broodje poep?', Merel Langelaar (vice-decaan en hoogleraar Policy and impact in veterinary medicine, faculteit Diergeneeskunde, Universiteit Utrecht)
12.15 uur Lunch
13.15 uur Handhygiëne, hoe 'heurt' het eigenlijk?, Linda Procé (Strategic Account Manager Paul Hartmann Benelux)
13.45 uur Hygiëne in de levensmiddelenindustrie: van persistentie naar preventie, Masja Nierop Groot (Wageningen University & Research)
14.00 uur Less is enough? About the use of chlorine dioxide and fogging of peracetic acid (Engelstalig), Hasmik Hayrapetyan (Wageningen University & Research)
14.20 uur Hygiëne in de bakkerij omgeving, Hermien van Bokhorst-van de Veen (Wageningen University & Research)
14.40 uur Pauze
15.10 uur Plasma voor hygiëne, Erik Esveld (Wageningen Food & Biobased Research)
15.30 uur Schoonmaken, een bron van vervuiling, Wouter Burggraaf (Hygienic design consultant Burggraaf & partners)
15.50 uur Interactieve afsluiting en discussie (Mentimeter)
16.20 uur Netwerkborrel

Download het programma:

Voor wie?

Alle professionals die zich richten op hygiëne in productieomgevingen in de voedingsmiddelenindustrie en in de gezondheidszorg zijn van harte welkom. Denk aan QA managers, R&D managers, productiemedewerkers, professionals in reiniging en desinfectie, functionarissen kwaliteitszorg of risicomanagers.

PPS

Dit symposium is onderdeel van de publiek-private samenwerking 'Oppervlaktebesmettingen in de levensmiddelenindustrie'. Diverse stakeholders uit de levensmiddelenindustrie en de schoonmaaksector werken in dit project aan de gezamelijke ambitie om een nieuwe standaard voor reiniging en desinfectie te ontwikkelen en te implementeren in een aantal sectoren in de levensmiddelenindustrie.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden tot 25 september 2019. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via e-mail.