Symposium & afscheid van Andre Bianchi

Afscheidssymposium

Symposium & afscheid van Andre Bianchi

Wageningen Bioveterinary Research (WBVR, voorheen Central Veterinary Institute) werkt aan de uitvoering van diagnostiek, wetenschappelijk onderzoek en beleidsadvisering ter preventie en bestrijding van een groot aantal (aangifteplichtige) besmettelijke dierziekten. Veel van deze ziekten zijn overdraagbaar op de mens (zoönosen). Het afscheidsymposium, 'Voorbereid zijn en blijven op nieuwe dierziekte-uitbraken' ter ere van Andre Bianchi geeft inzicht in: Waar staan we in de huidige aanpak van aangifteplichtige ziekten? Wat komt er op ons af? Hoe blijven we voorbereid op nieuwe uitbraken en kunnen we een adequate bijdrage blijven leveren aan het voorkomen en bestrijden van nieuwe, nog onbekende, dierziekten?

Organisator Wageningen Bioveterinary Research
Datum

di 7 februari 2017

Locatie Agora-theater Lelystad

Preparedness

Een belangrijk onderdeel van dit symposium is de discussie over wat de optimale aanpak is om te komen tot snelle en efficiƫnte controle van bestaande en nieuwe dierziekten.

Bioinformatica en epidemiologie worden steeds belangrijker. Dit hebben we de afgelopen jaren, zeker tijdens de vogelgriepuitbraak in 2014 en ook in 2016, gemerkt. Daarnaast blijven virologische en bacteriologische kennis rond klassieke agenstechnologie een onlosmakelijk onderdeel van de bestrijding. De vraag is wat er verder nodig is om Nederland voor te bereiden op nieuwe dierziekten.

Afscheid Andre Bianchi

Na afloop van het symposium is er om 17:00 uur een receptie waar Andre Bianchi na 34 jaar afscheid neemt van ons instituut. Andre was sinds 1 januari 2002 directeur van het instituut en de laatste twee jaar programmadirecteur Wettelijke OnderzoeksTaken (WOT).

Ludo Hellebrekers,
Director Wageningen Bioveterinary Research