Tentoonstelling Gerrit Rietveld Academie over Genomics op Wageningen Campus

Tentoonstelling Gerrit Rietveld Academie over Genomics op Wageningen Campus

Kunstenaars en wetenschappers kijken vaak via een andere invalshoek naar éénzelfde probleem. Als kunst & wetenschap elkaar kruisen ontstaan er inspirerende ideeën. In samenwerking met Gerrit Rietveld Academie presenteert Wageningen UR de tentoonstelling ‘Genomics’, met werk van studenten van de Gerrit Rietveld Academie die zich hebben laten inspireren door het onderzoek dat Wageningen UR doet naar Genomics. De opening vindt plaats op 19 mei door Louise Fresco, voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen UR.

Organisator Wageningen University & Research

do 19 mei 2016 tot do 23 juni 2016

Locatie Lumen, gebouwnummer 100
Droevendaalsesteeg 3a
6708 PB Wageningen

Wat is Genomics?

Genomics is een verzamelbegrip voor een breed spectrum van onderzoekstechnieken die gebruikt worden om inzicht te krijgen in de opbouw en de werking van het erfelijk materiaal van planten, dieren en micro-organismen.

Disruptive thinking

Vooruitgang en welzijn zijn niet meer voor te stellen zonder technologie en objecten die zijn ontworpen en gemaakt door de mens. Een nieuwe fascinerende categorie van ontwerpen is in opkomst waarbij techniek wordt gecombineerd met ecologie, biologie, genetica, scheikunde en inzichten uit de sociale wetenschappen. Niet verwonderlijk dus dat de opening van het academische jaar 2015 / 2016 in het teken stond van ‘Disruptive Thinking’.

Kunst is namelijk ook een tijdsbeeld en het zegt wat over hoe mensen destijds keken naar hun eigen samenleving.
Louise Fresco, voorzitter Raad van Bestuur Wageningen UR

Kunst en wetenschap bij Wageningen UR

Wageningen UR besteedt veel aandacht aan de kruisbestuiving van kunst en wetenschap. In de maand mei en juni is hier volop aandacht voor in de vorm van tentoonstellingen. De bovengenoemde over Genomics loopt van 19 mei t/m 23 juni. Een andere tentoonstelling is ‘Urban Microclimates’ over microklimaat in de stad loopt van 23 mei t/m 23 juni. Een derde tentoonstelling op Wageningen Campus gaat over lichtvervuiling: Exposed - When Nature is Bound to our Rhythm of Light.