MOOC

The Science of Beer

Hoe bier smaakt weet je al, maar er valt nog veel meer over te leren. Ontdek wat er in bier zit, hoe het gemaakt wordt, hoe het op de markt gebracht wordt en wat het doet met je lichaam en gezondheid in deze gratis online cursus.

Organisator Wageningen University & Research

di 4 september 2018 tot ma 4 februari 2019

Duur Inschrijven is mogelijk vanaf 25 mei 2018.
Setup Online

Over de cursus

Heb je je onder het genot van een biertje wel eens afgevraagd waarom het een bepaalde smaak heeft of welk effect de alcohol op je lichaam heeft?

In deze cursus leer je alles over bier: hoe en waarvan het gemaakt wordt, hoe de toeleveringsketen in elkaar zit, hoe het verkocht wordt en wat het effect van bier op je lichaam is.

Na deze cursus is een biertje drinken nooit meer hetzelfde: je zult er nog meer van genieten omdat je beter weet wat erin zit. Om nog maar te zwijgen over het feit dat je de effecten van bier op je gezondheid moet kennen om verantwoord te kunnen drinken. Met wat je in de loop van de cursus leert, kun je hierover vanzelf een goed onderbouwde mening gaan vormen.

Deze MOOC is ontwikkeld door studenten van Wageningen University & Research ter ere van het honderdjarig bestaan van hun universiteit. De studenten zijn begeleid door hoogleraren en experts op het gebied van voedselproductie, gezondheidsrisico's, marketing, logistiek en duurzame toeleveringsketens, met een hoogwaardige en leerzame cursus voor iedereen als resultaat. In deze MOOC leer je van je medestudenten!

Wil je wetenschappelijke kennis opdoen over je biertje? Meld je dan nu aan voor deze cursus!

Wat je gaat leren

• De productie van bier, waaronder de leveringsketen en de gebruikte grondstoffen
  • Verschillende biersoorten en de stappen bij het produceren van bier
  • Het verbouwen van de ingrediënten voor bier en de gevolgen daarvan voor het milieu