The Unexpected Science of Steel and Chocolate

Workshop

The Unexpected Science of Steel and Chocolate

Wat zijn de overeenkomsten tussen staal en chocolade?
Kom op maandag 13 maart naar het Science Centre en ontdek het zelf!

Organisator 4TU.HTM
Datum

ma 13 maart 2017 10:00 tot 17:00

Locatie Science Centre, Mijnbouwstraat 120, campus TU Delft

Wist je dat chocolade anders smaakt, minder snel breekt of sneller smelt wanneer je de structuur ervan verandert? En wist je dat dit een typisch materiaalkundig aspect is waar onderzoekers ook naar kijken bij bijvoorbeeld het maken van staal? De complexe uitdagingen waar een chocolatier dagelijks mee te maken heeft, zijn eigenlijk pure wetenschap, net zoals de productie van staal.

Op maandag 13 maart geven chocolade-experts en staalexperts inzicht in de onderliggende processen en structuren van chocolade en staal vanuit wetenschappelijk en industrieel oogpunt. Met eigen ogen kun je zien hoe (op lab-schaal) veranderingen in productieprocessen (temperatuur, afkoelsnelheid) grote veranderingen in de eigenschappen teweeg kunnen brengen; je bent getuige van een demonstratie waarbij een stalen fietsspaak zo zacht gemaakt wordt dat je er een knoop in kunt leggen en je ziet hoe chocolade in een mum van tijd smelt in je hand en juist niet in je mond. Daarnaast zijn er diverse lezingen van onderzoekers uit de wetenschap en het bedrijfsleven en is er een quiz met als prijs de lekkerste chocolade van Delft! Voor meer informatie over het programma, kijk hier en meld je voor 9 maart 2017 aan!