Performance

Theatercollege 'Alles onder controle' door Meijke van Herwijnen

Tijdens de vitaliteitsweek kun je kennismaken met het theatercollege ‘Alles onder controle’ . Daarin geeft Meijke van Herwijnen antwoord op de vraag: hoe krijg je de boel onder controle? Met alle verwachtingen die we tegenwoordig van onszelf hebben, moet je je brein en je lichaam optimaal inzetten. Wat kunnen ze, wat willen ze van je en hoe haal je eruit wat erin zit?

Organisator Impulse
Datum

do 30 juni 2016 12:15 tot 13:00

Locatie Impulse, gebouwnummer 115
Zaal/kamer Speakerscorner

De muzikale ondersteuning is in handen van basgitarist Sidney Hill en de Wageningse gitarist Ton van Dortmont.

Meijke van Herwijnen (1974) is naast Wagenings voedingswetenschapper ook leefstijlcoach. Ze leert mensen en organisaties hoe ze gezonde gewoontes kunnen ontwikkelen. Meijke houdt ervan om de oorzaak van het probleem aan te pakken, in plaats van te vechten tegen de symptomen. Inmiddels zijn er van haar hand zeven boeken uitgebracht over gezondheid en leefstijl. Maar het liefste staat ze voor publiek.

Workshops en trainingen geven doet Meijke al bijna twintig jaar. In haar vrije tijd zingt zij sinds haar tienerjaren in musicals, waaronder bij Sempre Sereno, en in bands. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat er een dag zou aanbreken waarop die twee zouden worden gecombineerd. In haar theatercolleges is alles samengekomen. Met nieuwe teksten op bestaande nummers wordt het publiek meegenomen in een leerzaam verhaal. Over de invloed van je linker hersenhelft bijvoorbeeld, over jezelf verwennen en over wat je écht kunt doen om lekker in je vel te zitten.

Meijke van Herwijnen: “Tijdens mijn workshops en coaching zie ik vaak dezelfde problemen terugkomen: mensen ervaren veel onrust door allerhande oorzaken, ze hebben te weinig energie om te kunnen genieten van het leven of hebben moeite met het volhouden van gezonde gewoontes. In mijn theatercolleges zing en speel ik samen met bassist Sidney Hill en gitarist Ton van Dortmont herkenbare liedjes over deze situaties. Tegelijkertijd leg ik uit hoe je ze kunt verbeteren, of beter nog, voorkómen. We houden de bezoekers met enige humor een spiegel voor en hopelijk stappen zij gemotiveerd weer naar buiten. Dan is de voorstelling voor ons geslaagd.”