Webinar

Thema: Plantgezondheid - High Tech en innovatieve technieken voor snelle scouting en diagnostiek

Technische ontwikkelingen gaan zeer snel, ook op het gebied van plantgezondheid. Hoever zijn de high tech ontwikkelingen in de praktijk? Is stress te meten in de plant en kunnen wij real time monitoren? Lukt het om motten te bestrijden met drones, kunnen robots heel specifiek pleksgewijs bespuiten met biologische of chemische middelen? Harrij Schmeitz, deskundige op het gebied van innovatie in Hortitech geeft aan de hand van voorbeelden uit de dagelijkse praktijk uit de hele wereld inzicht in de mogelijkheden, die wellicht ook voor uw bedrijf toepasbaar zijn.

Organisator Wageningen University & Research, BU Glastuinbouw en Glastuinbouw Nederland

do 3 december 2020 15:30

Locatie Online
Prijsomschrijving Gratis

De ontwikkeling van 'digitaal waarnemen' zijn hierbij cruciaal. Kunnen we beeldcamera’s en drones inzetten voor detectie en monitoring van ziekten en plagen? Zijn er specifieke ‘brillen’ die wij op kunnen zetten voor betere en snellere scouting? Jos Ruizendaal (Wageningen University & Research) neemt u mee in de nieuwste mogelijkheden voor detectie en monitoring. Hij geeft een doorkijk (letterlijk en figuurlijk) van deze nieuwe technische mogelijkheden.

De ontwikkelingen van nieuwe toetsmethodieken gaan razendsnel in de gezondheidszorg. Veel van deze kennis kunnen wij ook versneld inzetten in de glastuinbouw. Teststraten worden ingericht om veel en snel te bemonsteren op Covid-19. Wat zijn de mogelijkheden om een dergelijke teststraat voor ziekten en plagen op te zetten in de glastuinbouw? Moet dit in het laboratorium of kunnen telers on-site direct in de kas zelf de gewassen toetsen op virussen als ToBRFV of verschillende schimmels als Fusarium? Deskundige Cor Schoen (Wageningen University & Research) schetst de mogelijkheden. Is daar allerlei apparatuur voor nodig of kunnen wij dat in de toekomst met onze mobiele telefoon.

Gespreksleider: Helma Verberkt (Glastuinbouw Nederland)

Sprekers:

• Peter Bonants (Wageningen University & Research)
  • Cor Schoen (Wageningen University & Research)
  • Jos Ruizendaal (Wageningen University & Research)

Aanmelden

Meld u aan via het aanmeldformulier. Aanmelden kan tot donderdag 3 december, 10.00 uur.

Hoe gaat het in z'n werk?

Voor het volgen van het Webinar heeft u alleen een goede internetverbinding en een telefoon/computer/tablet met geluid nodig. De dag van het Webinar (begin van de middag) ontvangt u per e-mail nadere instructie en een link waarmee u het Webinar kunt volgen. Zorg ervoor dat u tien minuten voordat het Webinar start de inlogprocedure hebt uitgevoerd.