Themadag: Mest verdelen, een belangrijke sleutel bij lagere bemestingsnormen?!

Activiteit

Themadag: Mest verdelen, een belangrijke sleutel bij lagere bemestingsnormen?!

De een ‘zweert’ bij een nauwkeurige verdeling van aanwezige mest als de gebruiksruimte knelt. De ander denkt omdat het toch allemaal te weinig is, je net zo goed overal ongeveer evenveel kunt geven. Daarom kiest de Commissie Bemesting Grasland en Voedergewassen (CBGV) dit jaar voor haar themadag het onderwerp: Mest verdelen: een belangrijke sleutel bij lagere bemestingsnormen!?

Organisator Commissie Bemesting Grasland en Voedergewassen
Datum

do 15 februari 2018 13:30 tot 16:30

Locatie De Schakel, Oranjelaan 10, Nijkerk

Bedrijven met mais willen graag eerst de mais voldoende geven, maar gaat dat niet ten koste van (de voederwaarde van) het gras? En wat betekent dit voor de milieudoelen die we hebben als BV-Nederland?

Dit thema pakt de CBGV op in samenwerking met het project Koeien & Kansen. Zij presenteren deze middag de PERCEELSVERDELER, een adviestool om de mest optimaal over het bedrijf te verdelen.

Het definitieve programma volgt eind januari. U kunt zich nu al aanmelden door een email te sturen.


Logo Commissie Bemesting Grasland en Voedergewassen

De Commissie Bemesting Grasland en Voedergewassen is een initiatief van LTO-Nederland. ZuivelNL financiert de activiteiten van de commissie. De commissie draagt er zorg voor dat er een onafhankelijk bemestingsadvies voor iedereen beschikbaar is.